Hyppää sisältöön

Alex Hietala ja Katri Bakker Telia Samsung Openin parhaat

Katri Bakker johti naisten kisaa kolmen päivän ajan, Alex Hietala nousi kärkeen vasta uusinnan viimeisellä reiällä. KUVA: JUHA HAKULINEN

Finnish Tourin kauden avauskisassa Vuosaari Linksillä Alex Hietala sinetöi voittonsa uusinnassa Roope Kakkoa vastaan kolmannella jatkoreiällä. Naisten sarjassa Katri Bakker (+10) karisti pelikaverinsa Anastasia Hekkosen (+18) ja Emilia Väistön (+19) kauas taakseen.

Telia Samsung Openin, voittoa jouduttiin hakemaan pitkän kaavan kautta, kun 54 reiän aikana ei ratkaisua saatu. Tasatulokseen +2 päätyneet Alex Hietala ja Roope Kakko saivat eron aikaiseksi vasta kolmannella uusintareiällä, kun Hietala upotti birdieputtinsa viheriön ulkopuolelta Vuosaari Linksin 18. reiällä.

Voittajan on helppo nostaa peukkua. Alex Hietala hakee seuraavilla viikoilla menestystä Challenge Tourilta.
KUVA: JUHA HAKULINEN

Viimeisessä ryhmässä yhdessä Kim Koivun kanssa pelanneet Hietala ja Kakko pelasivat etuysin tasatahtiin kolme yli parin. Kolme lyöntiä Hietalan edeltä sunnuntaihin startannut Kakko kuitenkin hiipui takaysillä, ja samalla Hietala aloitti oman kirinsä. Kakko teki kaksi peräkkäistä bogia rei’ille 15 ja 16, ja tarkasti pelannut Hietala nousi kokeneen Kakon rinnalle.

Jättiputti ratkaisi kisan

Kaksi ensimmäistä uusintareikää tasattiin par-tuloksilla, mutta kolmas reikä toi lopulta ratkaisun.

Kahden lyönnin jälkeen etu oli selkeästi Kakolla, jonka pallo oli turvallisesti viheriöllä. Hietala puolestaan oli viheriön takana, josta hän lähti puttaamaan kolmatta lyöntiään kummun yli kohti lippua. 

Hietalan putti osoittautui täydelliseksi, sillä se upposi lopulta reikään. Kakko ei onnistunut omassa birdieputissaan, joten kauden ensimmäisen Finnish Tour -kilpailun voittajaksi kruunattiin Vanajanlinna Golf & Country Clubia nykyään edustava Alex Hietala.

Hietalan ja Kakon takana kolmanneksi sijoittui amatööri Jesse Saareks, joka jäi kärkikaksikosta vain yhden lyönnin. Neljäs oli Jaapo Jämsä (+5).

Hurja tuuli ja tiukaksi viritetty kenttä pitivät pelaajat todella tiukassa otteessaan sunnuntaina. Päivän paras kierrostulos oli neljättä sijaa Jämsän kanssa jakaneen Lauri Ruuskan pelaama -1. Ruuska oli ainoa, joka onnistui sunnuntaina alittamaan Vuosaari Linksin par-lukeman.

Hietala lähti kilpailuun sillä ajatuksella, että se toimii hyvänä valmistautumisena tuleviin kilpailuihin sekä Challenge Tourilla että Pro Golf Tourilla. Valmistautumiskilpailusta tulikin lopulta tiukka kilpailu voitosta, ja se sopi Hietalalle.

”Oli hienoa, että sai keskityttyä omaan tekemiseen koko kilpailun ajan. Onhan se hienoa, että se palkittiin lopulta voitolla”, tulokset 73–71–74 pelannut Hietala sanoi tyytyväisenä.

Voittojuhlat jäivät lyhyiksi

Hietalan voitonjuhlat jäävät lyhyiksii. Hän lentää sunnuntai-iltana Espanjaan, jossa osallistuu alkavalla viikolla Challenge Tourin -kilpailuun. Hietala ei sulkenut pois ajatusta siitä, että pelaisi muitakin Finnish Tourin osakilpailuja.

”Pelataan nyt ensin Team Finlandin tarjoamat Challenge Tour -kilpailut alta pois, ja sitten pelataan Pro Golf Touria myös. Jos sen jälkeen jää aukkoja kalenteriin, niin varmasti tulen pelaamaan Suomessakin kilpailuja”, 2650 euron voittoshekin ja komean Seikon kellon voitostaan kuitannut Hietala kertoi.

Katri Bakker ei luopunut paikastaan

Finnish Tourin edelliskauden kuningatar näytti haastajilleen kaapinpaikan.
KUVA: JUHA HAKULINEN

Naisten kilpailussa nähtiin Espoon Golfseuran Katri Bakker näytös. Yhteistuloksen +10 pelannut Bakker otti voiton peräti kahdeksan lyönnin erolla Anastasia Hekkoseen. Emilia Väistö (+19) oli kolmas.

Bakker lähti sunnuntaihin yksinkertaisella peliajatuksella, ja se tuotti toivotun lopputuloksen.

”Lähdin hakemaan sitä, että pystyn keskittymään vain omaan peliin, pidettyä sen kasassa ja pelattua fiksusti. Keli ja griinit tuottivat haasteita, mutta suurimmilta ongelmilta vältyttiin.”

Vuosaaren kilpailu oli Bakkerille kauden ensimmäinen henkilökohtainen kilpailu. Helmikuussa hän oli mukana Espanjassa pelatussa nelimaaottelussa, mutta muuten kilpailukokemusta ei tältä kaudelta vielä ole. Seuraavat kilpailut ovat kuitenkin jo kalenterissa.

”Pelaan kaksi seuraavaa Finnish Tourin kilpailua, ensin Hillsidessa ja sitten Pirkkalassa. Ulkomaankilpailut ovat vähän vielä auki”, Bakker sanoi.

Finnish PGA Golf Tour Presented by Crisp -kiertue jatkuu kahden viikon kuluttua, jolloin pelataan Kuljetusrinki Open Hills by GoGolf -kentällä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa