Hyppää sisältöön

Alex Cejkalle jo toinen seniorien major-voitto – Jordan Spieth pistelistan kunkku kaudella 2021

Alex Cejka on kotoisin Tsekin maineikkaimpiin kuuluvista kylpyläkaupungista Marienbadista

Saksan Alex Cejka on tarttunut valtikkaan Champions Tourilla. Jordan Spieth jäi kakkoseksi Jason Kokrakin voittaessa Teksasissa, mutta on vuoden ylivertainen pistelinko maailmanlistalla.

Champions Tourilla on uusi kuningas. Vajaat kuusi kuukautta sitten miehen ikään (50-v) tullut Saksan Alex Cejka on pistänyt todellakin tuulemaan. 
Toukokuun alussa hän voitti ensimmäisen pelaamansa seniorien majorin, Regions Traditionin kukistamalla Steve Strickerin uusinnassa.

Sunnuntaina Cejka juhli Southern Hillsin kentällä Oklahomassa ikäistensä PGA Championshipin voittoa. Tim Petrovic jäi neljän lyönnin päähän.

Cejka on syntyään tsekki, jonka koko perhe loikkasi silloiseen Länsi-Saksaan 1979, jolloin Alex oli 9-vuotias.

Challenge Tour -uransa jälkeen hän voitti kolmasti European Tourilla kaudella 1995, neljännen kerran 2002, ja nousi pian tämän jälkeen maailmanlistan sijalle 33.

Supertähteä hänestä ei yleisissä sarjoissa tullut. PGA Tourille siirryttyään hän voitti ainoan tittelinsä Puerto Ricossa 2015.

Mutta nyt kulkee. Alex Cejka tunnetaan kilpakumppaniensa keskuudessa äärimmäisen kovana harjoittelijana ja kilpailijana.

Silti hänen loistava sisääntulonsa Champions Tourille on valtava yllätys.  

Senioreilla on kauden mittaan viisi majoria, joista kolme viimeistä vielä pelaamatta.

Sanomattakin on selvää, että kukaan ei ole kaikkia onnistunut saman kauden aikana voittamaan.

Senior PGA Championship

Kokrak juotti Spiethille katkeraa kalkkia

Jordan Spieth johti PGA Tourin kisaa Fort Worthissa kolmen kierroksen ajan, alkupuolella neljättäkin. Ainoana uhkaajana oli pelikaveri Jason Kokrak, joka jo lauantaina makusteli ajatusta, kuinka hän haluaisi pilata teksasilaisyeleisön juhlat. 

Osavaltion kultapoika Spieth (63-66-66-73) tuli pidemmälle kuin puoleenväliin vastaan oltuaan sunnuntaina umpijäässä. Kokrak saavutti uransa toisen voiton pääkiertueella, Spiethin 13. voitto jäi vielä odottamaan vuoroaan.

Spieth on vuoden 2021 pistelinko maailmanlistalla

Spiethin puolustukseksi voidaan nostaa esiin lista pelaajista, jotka ovat saavuttaneet eniten maailmanlistan pisteitä kalenterivuoden 2021 aikana. Hän on toistaiseksi onnistunut voittamaan vain kerran, sijoituksia kymmenen joukkoon on peräti kahdeksan. 

1. Jordan Spieth 170
2. Tony Finau 143
3. Brooks Koepka 142
4. Justin Thomas 135
5. Collin Morikawa 132
6. Viktor Hovland 131
7. Hideki Matsuyama 129
8. Bryson DeChambeau 121

Maailmanlistan ykkönen Dustin Johnson on tällä kaudella jäänyt pahasti jalkoihin, pisteitä on vuoden 2021 aikana kertynyt puolet (85) Spiethin vastaavasta. 

Spieth nousi viikonlopun jälkeen maailmanlistalla sijalle 23. Kokrak on yhden sijan on hänen edellään.

Tapio Pulkkanen (397.) nousi pitkästä aikaa 400 ensimmäisen joukkoon, Lauri Ruuskan uran paras sijoitus maailmanlistalla on nyt 549.

Sami Välimäki (104.) on suomalaisista korkeimmalla, Kalle Samooja (119.) ja Mikko Korhonen (206.) seuraavina.

Golfin maailmanlista

Etsi luettavaa