Hyppää sisältöön

Aleksi järjestää Lasten Jäätelögolfin Hattulassa: ”Haluan tutustuttaa heidät superkivaan lajiin”

Aleksi Salminen isännöi kesäkuun 13. päivä Lasten Jäätelögolf-tapahtumaa Hattulassa

Hattulan kunta ja Hattula Golf lähtivät Aleksi Salmisen mukaan järjestämään golftapahtumaa, jossa 2012-2013 syntyneet voivat innostua golfin lisäksi muistakin lajeista.

Aleksi Salminen on 8-vuotias Hattulassa asuva nuorukainen, joka harrastaa golfin lisäksi erittäin aktiivisesti jääkiekkoa (HPK) ja salibandya. Golfissa kotiseura on Tawast Golf, jonka junnutreeneissä Aleksi käy kauden aikana.

Talvikauden liikuntanälkää täyttää vanhempien kanssa hallissa lyöminen, sekä säännölliset jääkiekko-ja salibandyharjoitukset peleineen. Aleksi pelaa kotikenttänsä  Tawastin lisäksi Hattula Golfissa, tilaisuuden tullen myös muilla talousalueen kentillä.

Tasoitus 41 on edelliseltä kaudelta. 

”Kyllä se paranee siitä, oon isompi ja vahvempi kuin edellisvuonna”, 127-senttinen ja 30 kiloa painava Aleksi vakuuttaa.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Aleksi Salminen (@aleksi_s_sports) jakama julkaisu

Itseluottamus on tapissa, eikä esiintymiskammoa ole myöskään koulussa tai harrastusten parissa.

”Koulussa menee kivasti, viihdyn hyvin”, toiselle luokalle siirtyvä nuorukainen kertoo innostuneesti.

Bunkkerilyönti on helpoin

Kaudella 2020 Aleksi aloitti omalla Youtube-kanavallaan golfaiheisten videoiden julkaisun.

Aiheina ovat muun muassa lajin perusteiden opettaminen sekä etikettiin ja pelaajan vastuisiin kuuluvien omien jälkien korjaaminen.

Hiekasta lyöminen on Aleksin lempilaji, jota hän kutsuu helpoksi rastiksi myös videollaan.

Äitinsä Miia Salmisen kanssa Aleksi on työstänyt Youtuben lisäksi Instagram-sivuilleen ”paljon golfjuttuja, sekä kerrontaa, tarinoita muun muassa jääkiekosta, salibandysta ja muusta aktiivisesta elämästä.”

Salmisen perheen kotipihassa on jo juniori-ikäiselle sopivan kokoinen sählykenttä, joka talvisin muuntuu kiekkokaukaloksi.

Tekonurmipintaisen lähipelialueen hankintakin on suunnitteilla.

Puhelimitse tehdyn haastattelun aikana sekä Aleksin sosiaalisen median kanavia seuratessa tulee nopeasti selväksi, että tätä nuorta miestä ei huimaa, esiintyminen on mieluisaa ja päässä liikkuu paljon raikkaita ajatuksia.

”Kyllä mä olen sellainen kiltti, reilu, kilpailuhenkinen ja rohkea. Mukava kaveri”, Aleksi määrittää tätä erikseen kysyessäni.

Jäätelökesä käynnistyy Hattula Golfista

8-vuotiaana Aleksista tulee oletettavasti Suomen nuorin golfkisan isäntä. Ensimmäistä kertaa järjestettävän tapahtuman nimi on Lasten Jäätelögolf, joka on suunnattu vuosina 2012–2013 syntyneille. 

Hattula Golf on täyden palvelun ympärivuotinen golfkeskus, josta löytyy myös erittäin hyvin varustettu golfvälinemyymälä

Hattula Golf on täyden palvelun ympärivuotinen golfkeskus, josta löytyy myös erittäin hyvin varustettu golfvälinemyymälä

Lassi Pekka Tilander

”Se ei muuten ole varsinaisesti mikään kilpailu. Kannustetaan kaikkia kokeilemaan golfia, joka on ihan superlaji. Mutta sieltä voi löytyä joku muukin laji josta tykkää”, Aleksi täsmentää varsin ponnekkaasti.

Hän on yhdessä äitinsä Miia Salmisen, Hattula Golfin Anna Lindqvistin ja Hattulan kunnan liikuntapäällikkö Jari Salmelan kanssa suunnitellut osallistujille rasteja, joissa golfiin ja muihin esillä oleviin lajeihin pääsee luonnollisella tavalla mukaan.

Tapahtumaa markkinoidaan hattulalaisille kouluissa sekä Hattulan kunnan ja Hattula Golfin kautta sosiaalisessa mediassa.

”Aleksille oli ihan alusta asti erittäin tärkeää se, että tilaisuuuden päätteeksi kaikki lapset saavat jäätelön”, Miia Salminen painottaa.

Golfkunta Hattula järjestää Multigolfin MM-kisat

Idea Jäätelögolfista pohjautuu Hattulassa jo yli 30 vuoden ajan toteutettuun lasten Jäätelöjuoksu-tapahtumaan. Iän mukaan kaikki 1–8-vuotiaat ovat juosseet 10 metristä ylöspäin matkoja. Tilaisuuden päätteeksi on yhdessä nautittu jäätelöt.

”Koronan takia tätä  hyvänmielen tapahtumaa, joka on Hattulassa ollut yksi vuoden suosituimmista, ei kesäkuulle pystytty järjestämään. Tästä tuli idea tähän Lasten jäätelögolf-tapahtumaan. Kunta lähti mielellään mukaan”, Miia Salminen kertoo.

Hämeenlinnan talousaluetta on jo pitkään markkinoitu Tiilaaksona. Hattulan kunta on ottanut omaan viestintäänsä käyttöön sloganin, joka toivottavasti herättää muitakin kuntia vastaavaan toimintaan.

Huomioarvoista on että Hattulan kunta isännöi yhdessä golfkeskusten kanssa Jari Salmelan  johdolla 31.7-.1.8 multigolfin MM-kisat.

Hattula Golfin lisäksi yhdeksänreikäinen kenttä on Lepaalla ( Lepaa Golf).

Varsinaisen golfin lisäksi peräti kuuden muun alalajin harrastamisen määrä on Hattulassa kovassa nousussa. 
Lajit ovat:

Minigolf
Frisbeegolf
Futisgolf
Multigolf
Puistogolf
Quattrogolf

Aleksin Haastis mittaa vieraiden osaamista

Golf on Aleksi Salmisen kesässä isossa osassa.  Tawastin ja Hattulan kenttien lisäksi suunnitelmissa on kiertää Suomea perheen kanssa kenttiin ja lomakohteisiin tutustuen.

Talvilomaa perhe vietti Rovaniemellä, jossa Aleksi teki esittelyvideon Santa Claus Golfin talvikentästä.
”Se oli todella makea kokemus, suosittelen ihan kaikille jotka golfista tykkää.”

Videoita golfiin ja liikuntaan liittyen on tulossa Youtube-kanavalle Aleksi_S enemmänkin. Hän on aloittanut jo sarjan Aleksin Haastis, jossa keskustelujen lisäksi tärkeä osanen on haasteottelu. Vieraiden listalla on hyvinkin ansioituneita urheilijoita etenkin jääkiekon ja golfin parista.

Sanavalmiilla Aleksilla on jo melko selvä kuva siitä, miten hän aikoo itsensä aikuisena elättää.

”Kyllä minusta tulee NHL-pelaaja. Vapaa-aikoina pelaan sitten golfia. Siellä USA:ssa ja Kanadassa on paljon hyviä kenttiä”, kuuluu Aleksi Salmisen jämäkkä vastaus. 

 Lasten Jäätelögolf

  • Hattula Golf, 13.6 klo 10-12
  • tarkoitettu 7-8 vuotiaille lapsille
  • Suunnittelu ja toteutus: Aleksi Salminen, Jari Salmela/Hattulan Kunta, Anna Lindqvist/ Hattula Golf, Miia Salminen

Hattula Golf

Aleksi Salminen Instagram

Aleksi Salminen You-Tube

 

Etsi luettavaa