Hyppää sisältöön

Albatrossi-Samoojan tilastot hakeavat vertaistaan European Tourin historiassa

Kalle Samooja on onnistunut upottamaan tällä kaudella lyöntejä kaukaa.

Kalle Samooja on onnistunut tällä kaudella albatrossissa ja kahdessa holarissa. Se on temppu, johon todennäköisesti vain harva jos kukaan on pystynyt European Tourin historiassa.

Albatrossi on harvinainen lintu golfissa. Tänään albatrossin Nedbank Golf Challengen avausreiällään tehnyt Kalle Samooja on tiettävästi ensimmäinen suomalainen pelaaja, joka on onnistunut tekemään albatrossin European Tourin kilpailussa.

Albatrossi ei ole kuitenkaan vahvaa tuloskaskautta pelaavan Samoojan ainoa huippuonnistuminen yksittäisellä reiälle tänä vuonna. Albatrossin lisäksi turkulainen on nimittäin onnistunut tekemään myös kaksi hole-in-onea!

Kauden ensimmäisen holarin Kalle teki Hero Indian Openin päätöskierroksella. Mailana reiällä numero 12 oli pitching wedge.

Toinen holari syntyi heinäkuussa Scottish Openin avauskierroksella, jonka hän pelasi tulokseen 64. Kauden toinen ässä syntyi wedgellä.

Jo tuplaholarin tekeminen yhden kauden aikana on European Tourilla erittäin harvinaista – tällä kaudella siinä on onnistunut Samoojan lisäksi vain Deyen Lawson. Mutta kun tähän sarjaan lisätään vielä albatrossi, voidaan Samoojan kohdalla puhua jo historiallisesta uroteosta.

Sen verran vielä pitää kuitenkin suhtautua varauksella Samoojan ykkösreiän albatrossiin, että sitä ei ole vielä vahvistettu muista lähteistä kuin European Tourin tulospalvelusta, josta löytyy välillä virheitä.

Toisaalta Samoojan korttia on jo kertaalleen muutettu, joten täällä ainakin uskotaan vahvasti siihen, että Samoojan tulos kentän 10. reiältä (par 5) on kaksi!

Ennen Kalle Samoojaa tällä kaudella on tehty neljä muuta albatrossia:

  • Terry Pilkadaris, reikä 11, rauta 5, ISPS Handa Vic Open
  • Stephen Gallacher, reikä 8, rauta 3, Trophée Hassan II
  • Haydn Porteous, reikä 17, rauta 6, Estrella Damm N.A. Andalucia Masters hosted by the Sergio Garcia Foundation
  • Ross Fisher, reikä 18, rauta 4, BMW PGA Championship

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa Viasatilta ja Viaplayltä

Etsi luettavaa