Hyppää sisältöön

Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken nosti palkintopotin kotimaisiin ennätyslukuihin

Åland 100 Ladies Openin kisakenttä tulee saamaan melkoisesti huomiota myös ulkomailla televisoinnin ansiosta. KUVA: PETER KORDEN

LET:n Suomen osakilpailuun pääsee mahdollisesti jopa yli 20 kotimaista pelaajaa

Vaikka tammikuuta vasta eletään, kannattaa kilpagolfin ystävien merkitä syyskuun alku kalenteriinsa isolla. Golfin Ladies European Tourin Suomen osakilpailu pelataan 1.-3.9. Ålands Golfklubilla, Kastelholmassa Ahvenanmaalla. Kilpailun nimeksi on varmistunut Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken, ja palkintopottia on nostettu 250 000 euroon.

Kilpailun promoottorina toimii Suomen Golfliitto, mutta järjestäminen ja siihen liittyvä varainhankinta on iso yhteinen ponnistus Ålands Golfklubbin kanssa. Kuten kisan nimikin kertoo, on paikallisten yritysten tuella erittäin merkittävä rooli. Sekä Ahvenanmaan maakuntahallinto että Ålandsbanken nimikkokumppanina ovat mukana suurimpina yhteistyötahoina. Matkailun näkökulmasta kansainvälisen urheilun suurtapahtuman nähdään elävöittävän houkuttelevaa matkailukohdetta entisestään.

”Mahdollisuus tarjota suosittua Slottsbanania korkeimman tason kansainväliseen kilpailuun on meille erittäin ilahduttavaa – saamme jakaa ulkomaailmalle Ahvenanmaan ja upean kenttämme. Tapahtuma on tärkeä laatusinetti toiminnallemme ja teemme kaikkemme järjestääksemme maailmanluokan tapahtuman, jossa sekä pelaajat, katsojat että yhteistyökumppanit tuntevat olevansa tärkeitä”, sanoo Ålands Golfklubbin toimitusjohtaja Björn Wennström.

”Olemme Ålandsbankenilla ylpeitä voidessamme olla nimikkokumppani, ja siten myötävaikuttaa Ladies European Tourin osakilpailun saamiseen Ahvenanmaalle ja Ålands Golfklubille. Mahdollisuus osallistua ja tukea kansainvälistä huippu-urheilutapahtumaa Suomessa tuntuu juuri oikealta, ja onnittelemme ensimmäisenä Ålands Golfklubbia kilpailun isännöimisestä. Tapahtuma tulee varmasti lisäämään Ahvenanmaan vetovoimaa tulevaisuudessakin”, sanoo Ålandsbankenin toimitusjohtaja Peter Wiklöf.

Kansainvälinen televisiointi on avain Ahvenanmaan markkinointiin

Onnistuneet kumppanuudet ja varainhankinta auttavat myös suunnitelmia televisioida tapahtuma kansainvälisellä signaalilla.

”Kilpailun taustaraami alkaa muotoutua, ja viime vuoden tapaan upeita tunnelmia ja maisemia halutaan näyttää mahdollisimman laajalle yleisölle. Kansainvälinen televisiotuotanto on iso urakka, ja sen haluamme yhteistyöllä mahdollistaa. Ladies European Tourin pelaajat Slottsbananilla on hieno tuote, jota esitellä”, Golfliiton myynti- ja markkinointipäällikkö Kimmo Rantamäki kertoo.

Iloisia uutisia saatiin myös koskien kilpailun palkintopottia, sillä Ladies European Tour kustansi pottiin 25 000 euroa lisää nostaen yhteissumman neljännesmiljoonaan. Korotus on osa Yhdysvaltalaisen LPGA- ja LET-kiertueen yhteistyötä, jolla tuetaan Euroopan naisgolfia.

”LET-organisaatio oli erittäin tyytyväinen viime vuoden kilpailuun ja halusi omalta osaltaan tukea tapahtuman jatkoa. Luonnollisesti suurempi palkintopotti lisää pelaajien kiinnostusta ja nostaa kilpailun tasoa. Huippuunsa viritetty Slottsbanan tarjoaa varmaan ikimuistoisia hetkiä sekä pelaajille että katsojille”, kilpailun promoottori ja Golfliiton kilparheilupäällikkö Juha Juvonen summaa.

Kisa lukeutuu palkintopotin korotuksesta huolimatta LET:n pieniin kisoihin. Edelliskaudella Gant Ladies Openissa osallistujien määrä oli 112, joista suomalaisia 20. Enemmänkin olisi mahtunut, sillä lähinnä koronan aiheuttamien poisjääntien vuoksi pelaajakatras jäi reilusti vajaaksi.

Suomalaispelaajilta odotetaan vahvaa panosta

L

Viime kesänä Ladies European Tourin osakilpailun paluu Suomeen 10 vuoden jälkeen oli menestystarina, jonka kruunasi Matilda Castrenin voitto runsaan kotiyleisön edessä. Suomalaisten kokonaispanos oli sitäkin vahvempi, sillä kahdeksan parhaan joukossa oli kolme suomalaista, joista Ursula Wikström toisella sijalla – nähdäänkö syyskuussa yhtä vahva esitys?

Suomalaisrintama Euroopan kiertueella on vahva myös kaudella 2022. LET-rankingin 4. sijoittunut Sanna Nuutinen jakaa pelejään Euroopan ja LPGA:n välillä, ja vakituisesti täydellä pelioikeudella kiertueella pelaavat Ursula Wikström, Noora KomulainenTiia KoivistoKrista Bakker, ja Emilia Tukiainen ja Emily Penttilä.

Suomen ykköspelaaja Matilda Castren keskittyy pelaamaan Yhdysvalloissa LPGA:lla, mutta voiton puolustaminen kotimaassa kuvankauniilla Slottsbananilla ei ole täysin poissuljettua.

Ladies European Tourin kilpailukausi alkaa helmikuussa Keniasta.

Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken

  • Golfin Ladies European Tourin osakilpailu
  • Ajankohta: 1.-3.9.2022 
  • Kisakenttä: Ålands Golfklubbin Slottsbanan
  • 54 reiän lyöntipeli
  • Mukana 126 pelaajaa
  • Palkintopotti: 250 000 euroa
  • Seitsemän suomalaista pelaa Ladies European Tourilla täydellä pelioikeudella 2022: Sanna Nuutinen, Ursula Wikström, Tiia Koivisto, Krista Bakker, Noora Komulainen, Emilia Tukiainen ja Emily Penttilä. Matilda Castrenilla on voittonsa ansiosta täysi pelioikeus ja lisäksi muutamilla pelaajilla on vajaa pelioikeus.
  • Golfliitto saa kisaan käyttöönsä 11 kutsukorttia

Lähde: Golfliiton tiedote

Ladies European Tourin kilpailukalenteri

Etsi luettavaa