Hyppää sisältöön

Ajatus rannekulmien käyttöön

Adam Scott on aina hyvä esimerkki

Mailan ja käsivarsien välisen kulman vapautuminen tuottaa suurimman osan mailanpäänopeudesta. Pallo ei lennä kovin pitkälle ilman tätä mekaniikkaa.

Rannekulmasta ja mailan lagistä puhutaan paljon opetuksessa ja tähän on tietysti hyvä syy. Jokainen pitkälyöntinen pelaaja hyödyntää rannekulman vapautusta kun taas pituuden puutteesta kärsivät amatöörit eivät saa kulmia toimimaan. Liikkeiden ymmärtäminen auttaa niiden oppimisessa. 

Yksi tapa oppia ymmärtämään ja tuntemaan oikea liike on keskittyä vasemman kämmenselän asentoon osuma-alueen aikana. Mitä pidempään kämmenselkä osoittaa pelaajasta poispäin sitä myöhemmin maila vapautuu. 

Kuva Tigerista kaudelta 2002

Kuva Tigerista kaudelta 2002

GettyImages

Kuvassa Tigerin kädet ovat jo lähes pallon kohdalla mutta vasen kämmenselkä osoittaa edelleen pelaajasta poispäin eikä ole vielä kääntynyt kohteen suuntaan. Oikea ranne on yhä vahvassa kulmassa taaksepäin. Mitä pidemmälle pelaaja saa vietyä käsiä tässä asennossa sitä myöhemmin rannekulma vapautuu. 

Tämän videon kuvassa Jason Day ja Rory McIlroy näyttävät liikkeen draiverilla. Molemmilla kämmenselkä osoittaa yhä kameraa kohti hyvin myöhäisessä vaiheessa svingiä. Oikean ranteen kulma on ladattuna taaksepäin ja valmiina vapautumaan viime hetkellä. 

Ajatus vasemman kämmenselän asennosta antaa monille mahdollisuuden oikean liikkeen toteuttamiseen. Jos mailan vapautus muuttuu radikaalisti on aluksi turha odottaa tarkkoja ja kontrolloituja lyöntejä. Liikkeen lisääminen omaan svingiin saattaa vaatia muutoksia otteessa, mailan asennossa ja svingin rytmissä. Jos olet valmis muutokseen suosittelen, että et aluksi huoli siitä minne pallot lentävät. Yritä ensin saada hyvä tunne rannekulman voimakkaasta vapautuksesta pallon läpi. Kun maila liikkuu oikein voit säätää lavan ja vartalon asentoa saadaksesi pallot lentämään suoraan ja pitkälle. 

Muista myös ettei golfsvingiä voi toteuttaa vain yhdellä liikkeellä. Yksi asia on luoda hyvä rannekulma mutta toinen asia on vapauttaa se voimakkaasti. Tähän tarvitaan hyvää vartalon tukea, jonka vasen jalka luo maata vasten.

Vastaan mielelläni kysymyksiin ja kommentteihin artikkelin facebook julkaisussa GoGolfin facebook sivuilla. Svingi asioissa kannattaa myös käyttää oman klubin PGA ammattilaista. 

 

Etsi luettavaa