Hyppää sisältöön

Ahokkaalla pientä draamaa päätösreiällä – kolme suomalaista mukana johtoryhmässä

Vasuri Antti Ahokas taisteli pallon keskelle väylää maila väärinpäin.

Peräti kymmenen pelaajaa jakaa johtopaikkaa Vierumäki Finnish Challengessä. Heistä kolme on hienosti suomalaisia: Antti Ahokas, Janne Kaske ja Kalle Samooja.

Antti Ahokas järjesti torstaina pientä draamaa Vierumäen 18. reiällä. Ahokas lähti päätösreiälle lyönnin johdossa, mutta joutui antamaan lyönnin periksi ja putosi tulokseen viisi alle ja jakamaan kärkipaikkaa avauspäivän jälkeen peräti yhdeksän kilpakumppanin kanssa.

Ahokas löi avauksensa draivilla oikealle metsään puun viereen. Siitä vasurin oli mahdotonta lyödä palloa fiksusti vasurin puolelta. Ahokas empi pitkään droppia, kunnes hänen mailapoikanaan kisassa toimiva Karri Kakko ehdotti lyömistä väärältä puolelta.

”Luotetaan tuuriin niin kuin aina”, Ahokas vitsaili Kakolle ääneen, ennen kuin asettui pallolle lyömään.

Lyönti väärältä puolelta onnistui mainiosti, ja Ahokas pääsi takaisin väylälle ja lyömään kolmatta lyöntiä viheriölle. Ilmassa pallon piti lentää noin 230 metriä, mutta Ahokkaan lyömä rautakakkonen meni kuitenkin avauslyönnin tapaan pienenä hookina oikealle.

Chippi helpohkosta karheikosta onnistui, mutta noin parimetrinen par-putti ei. Tuloksena oli bogi ja tulos 67. Viimeisellä reiällä oli myös katastrofin aineksia olemassa, joten bogi niistä lähtökohdista oli hyvä tulos. 

”Olen tulokseen tyytyväinen myös viimeisellä reiällä. Tilanteessa oli monta vaihtoehtoa”, hän sanoi.

Kaunis sää ja suomalaisten menestyminen keräsi suomalaisten kärkipelaajien taakse mukavasti yleisöä.

”Mielettömän hienoa, että täällä on näin paljon yleisöä paikalla. Nyt on yritettävä nauttia, kun peli kulkee. Siinä mielessä kävi tuuri, sillä iltapäivällä oli selvästi helpompi keli pelata”, Ahokas sanoi.

Janne Kaske teki viimeiselle reiälle parin.

Janne Kaske teki viimeiselle reiälle parin.

Janne Tarmio

Samassa tuloksessa on kisassa peräti kymmenen pelaajaa, joista kolme on upeasti suomalaisia. Ahokkaan lisäksi piikkipaikalla ovat Janne Kaske ja Kalle Samooja, joka pelasi tuloksen aamupäivällä kovassa tuulessa.


”Tunsin tuomareiden katseet niskassani.”

Janne Kaske


Kaske pelasi bogittoman kierroksen ja hyödynsi hyvin helpot par 5 -reiät tehden niille kolme birdietä. Ainoa par 5 -reikä, jolle Kaske teki parin, oli 18:s, joka on Vierumäen hyväkuntoisen Cooke-kentän selvästi vaikein par 5.

Kierroksen jälkeen Kaske harmitteli sitä, että kärsi hieman hitaasta peliryhmästä. Tuomarit olivat osan aikaan heidän ”kimpussaan”, mikä ei helpottanut pelaamista.

”Tunsin tuomareiden katseet niskassa”, Kaske totesi kierroksen jälkeen.

Samooja onnistui aamupäivällä

Kalle Samoojaa caddiena toimii Vierumäellä hänen Laura-vaimonsa.

Kalle Samooja viettää 30-vuotispäivää vaimon kanssa lentokoneessa

Kai Kilappa

Vaikka illan tullen tuuli tyyntyi selvästi, kukaan iltapäivän lähtijöistä ei onnistunut hyödyntämään helpompia olosuhteita ja pelaamaan alle Samoojan ja muutaman muun aamupäivällä viisi alle tuloksen.

Ahokas, Kaske ja Samooja eivät olleet ainoita suomalaisonnistujia Vierumäellä, sillä 41 parhaan pelaajan joukosta löytyvät myös Sami Välimäki (-3) sekä kaksi alle tuloksen pelanneet Lauri RuuskaRoope Kakko, Mikael Salminen ja amatööripelaaja Matias Honkala

Suuren yleisöjoukon taakseen kerännyt Tapio Pulkkanen, Challenge Tourin rankingin 4:s, pelasi yhden alle jakaen 60. sijaa. Oliver Lindell on tuloksessa par ja joutuu pelaamaan huomenna paremmin, jotta paikka viikonlopun kierroksilla avautuisi.

Huomenna Vierumäelle on ennustettu sadetta, mikä tuo oman lisämausteensa peliin.

Vierumäki Finnish Challenge pelataan 3.-6.8. Kilpailuun on vapaa pääsy.

Etsi luettavaa