Hyppää sisältöön

Ahokas ja Kakko nousivat Tsekissä – Lindellillä musta takaysi

Antti Ahokas jatkaa parhaana suomalaisena Tsekissä.

Antti Ahokas lähtee hakemaan huomenna ehjää kierrosta ja nousua Brnossa pelattavassa Challenge Tourin kilpailussa. Huipputulos voisi nostaa hänet kärkikymmenikköön.

Antti Ahokas jatkaa parhaana suomalaisena Tsekissä pelattavassa Challenge Tourin kilpailussa. Vasuri pelasi tänään kaksi alle parin ja on nyt yhteistuloksessa -4 (71-69-69). Se riittää jaettuun 24. sijaan ennen päätöspäivää. Nousua eilisestä on neljä sijaa.

”Kokonaisuutena ihan hyvä päivä. Birkkujen määrään (viisi) olen ihan tyytyväinen. Keli oli jälleen täydellinen, joten tulostaso oli sen mukainen”, Ahokas kertoi.

Ahokkaan kierros muistutti paljon eilistä. Hän pelasi jälleen loistavasti etuysin (-3), mutta joutui pieniin vaikeuksiin takaysin puolivälissä. Ahokas on tehnyt tuplan 14. reiälle molempina päivinä.

”14. reiän chippi ja 3 puttia verottivat tulosta ankarasti. Takaysi yli parin ei ollut hyvä juttu. Jos huomenna saisi taiottua ehjän päivän, niin aihio hyvään nousuun on olemassa”, Ahokas sanoi.

Brnolaisen Kaskáda Golf Resortin neljästoista on tuloskortin mukaan yli 200 metriä pitkä par 3. Se oli eilen kentän toiseksi ja tänään kolmanneksi vaikein väylä. Kymmenenteen sijaan Ahokkaalla on kolme lyöntiä matkaa, joten huippukierroksella hänellä on nappaista huomenna hyvä sijoitus.

Päivän toiseksi paras suomalainen oli Roope Kakko, joka nousi 12 sijaa 44:nneksi. Kakon yhteistulos on -1 (70-72-70).

Sen sijaan Oliver Lindell hyytyi takaysillä. Kahdella birdiellä kierroksensa aloittanut porvoolainen pelasi etuysin kaksi alle, mutta takaysin neljä bogia pudottivat päivän tuloksen kaksi lyöntiä plussan puolelle.

Kilpailun kärjessä jatkaa vakuuttavalla pelillä Englannin Ross McGowan, joka on johtanut kilpailua jokaisen kolmen pelipäivän jälkeen. Hän pelannut ”tylsästi” jokaisen kierroksen tulokseen 66 ollen yhteistuloksessa -15. 

Tulostaso tänään oli kuitenkin erittäin kova, joten McGowan saa huomenna pelata jälleen hyvin, mikäli meinaa ottaa uransa kolmannen voiton Challenge Tourilla. Edellisestä CT-voitosta onkin jo 12 vuotta aikaa.

Kakkosena on Hollannin Daan Huizing (-13), joka vastasi tänään päivän parhaasta tuloksesta: 63 lyöntiä eli kahdeksan alle parin.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa