Hyppää sisältöön

Adam Scott nousi kuopasta voittoon: ”Oli aika tehdä jotain”

Adam Scott oli ratkeisevilla hetkillä kylmän rauhallinen ja juhli 14:tta:tta ykköstilaansa  PGA Touriilla.

Australian PGA Championshipin ykköstila tuli Scottille odottamatttomien takeltelun jälkeen hienolla kirillä. Aussi katkaisi lähes neljän vuoden ja 81 voitottoman kisan sarjansa.

RACV Pines Resortissa järjestetyssä Australian PGA:ssa lähtökohta viimeiselle päivälle oli selvä. Johtopaikalle kivunneella maailmantähdellä oli takaa-ajajinaan pelinsä osalta huomattavasti pienemmillä mootttoreilla varustettuja aussipelaajia.

Adam Scott kasvatti ensimmäisellä reiällä johtonsa kahteen lyöntiin, mutta kaksi isoa ja tilanteeseen sopimatonta, yllättävää virhettä suistivat hänet raiteiltaan. Kahdeksannen avauksessa raudan käteensä ottanut Scott löi veteen ja teki kentän helpoimmalla reiällä bogeyn. 12:lla, helpolla par-viitosella Scottin villi avaus päätyi ison puun juurikkkoon, pelaamattomaan paikkaan.

Scott oli käytännössä kuopassa, dropin jälkeen hän teki urhean parin, joka laski Uuden-Seelannin Michael Hendryn supersuosikin ohi.

”Vaikeuksien kautta tullut par piti minut kuitenkin pelissä. Tajusin, että siitä eteenpäin minun piti saada hyviä asioita tapahtumaan voittaakseni kisan”, Scott totesi TV-haastattelussa.

Alitajunnassa saattoivat olla kahden edellisviikon pettymykset. Australian Openissa ykkössuosikki karsiutui, Presidents Cupissa Scottin tappio sunnuntain kaksinpelissä oli kansainväliselle joukkueelle lähes viimeinen naula arkkuun.

Australian PGAssa Scott pelasi seuraavat kolme reikää  fantastisesti kolme alle, vaikka hän ”missasi” 13:lla birdieputin reilusta kolmesta metristä. Birdie 14:lla ja eagle 15:lla käänsivät tilanteen taas Scottin hyväksi.

Haastajat töpeksivät kahdella viimeisellä, 18:lla Scottilla oli varaa ottaa kolme puttia kahden lyönnin erolla tulleen voiton varmistamiseksi.

Uran 30:s ykköstila, maailmanlistalla 13:ksi

Edellisen kerran Adam Scott oli voittanut maaliskuussa 2016, jolloin ykköstiloja tuli USA:ssa kaksi peräkkäin. Tuon jälkeen voitottomia kisoja oli peräti 81. Esityksissä on ollut paljonkin hyvää jakson aikana, etenkin kuluvalla kaudella, vaikka voittoja ei ole ansiolistaan kertynytkään. Sijoille 2-10 aussi pelasi voitottoman jaksonsa aikana peräti 23 kertaa. Maailmanlistalla voitottomuus pudottaa kärkimiehiä nopeasti. Lyhyen aikaa maailmanlistan ykkösenäkin ollut Scott oli pahimmillaan kaudella 2018 sijaluvulla 76:s.

Päättyvän kalenterivuoden päättyessä hän on 13:s, ja huhtikuussa pelattavassa Mastersissa vuoden 2013 voittaja on taas yksi kakkosketjun suosikeista.

Janne Kaske hävisi voittajalle 18 lyöntiä ja oli 57:s. Sami Välimäki (64:s) pääsi Kasken tavoin ensimmäistä kertaa ET-urallaan viikonlopun peleihin. 

Välimäki ja Tapio Pulkkanen ovat ainoina suomalaisina ilmoittautuneet tammikuun 9.-12. päivinä pelattavaan South Africa Openiin.

Tulosseuranta

Etsi luettavaa