Hyppää sisältöön

Abu Dhabissa suurta tähtiloistetta – ja neljä suomalaista haastajaa!

Abu Dhabissa nähtiin kun maailmantähdet pääsivät yhteiskuvaan Kalle Samoojan ja Tapio Pulkkasen kanssa

Abu Dhabi Golf Championship käynnistää European Tourin vuoden 2019 todellisella herkkupalalla. Kilpailu on nostettu osaksi kiertueen Rolex Seriesia, joten jokainen lyönti on kullan arvoinen.

Abu Dhabi Golf Championship on tunnettu tammikuun golfkisojen suurena helmenä. Mukaan on saatu vuosittain lukuisia pelaajia maailmanlistan top-kympistä taistelemaan suurkilpailun voitosta. Paikalla on vieraillut vuosien varrella lähes kaikki maailmantähdet Tiger Woodsista lähtien. 

Tänä vuonna vetonauloiksi on hankittu kaksi golfin suurta. Dustin Johnson ja Brooks Koepka viettänevät yhdessä aikaa niin kentällä kuin kuntosalilla öljyrikkaassa valtiossa. Molemmat ovat arvatenkin saaneet seitsemännumeroisen summan pelkästä osallistumisestaan, jonka lisäksi he pelaavat seitsemästä miljoonasta dollarista European Tourin kovimpia pelureita vastaan. 

Dustin Johnson saa keskiviikkona käynnistyvässä kilpailussa peliseurakseen kello 5.30 Henrik Stensonin ja Louis Oosthuizenin. Perässä tulevassa ryhmässä Brooks Koepka kiertää Abu Dhabi Golf Clubia Tommy Fleetwoodin ja Tyrrell Hattonin kanssa. 

Ryder Cup -joukkueen pelaajista eurooppalaisista mukana ovat myös Ian Poulter ja Thorbjörn Olesen

Kisan kaksi edellistä kertaa voittanut Tommy Fleetwood lähtee kenties suurimpana suosikkina kentälle jolla hän on tottunut voittamaan. 

Abu Dhabin kisa-areenaa pidetään yleisesti reiluna, mutta todella haastavana kenttänä. Raffit on yleensä kasvatettu todella pitkiksi, joka tekee avauspelin merkityksestä pitkällä kentällä entisestään merkittävempää. Viheriöt ovat yleensä normaalia kovemmat, joka vaatii lähestymisiltä normaalia enemmän tarkkuttaa ja mielikuvitusta.

Kolme suomalaista ensikertalaisina mukana – Korhoselle areena on jo tuttu

Suomalaisittain Lähi-idän kiertue on normaaliakin kiinnostavempi. Lähi-idässä pääsee totutusti mittaamaan tasoa maailman nimekkäimpiä pelaajia vastaan heti kauden alussa. Myös menestystä öljyn luvatuissa valtioissa on nähty, mutta sen tekijä Mikko Ilonen loistaa tänä vuonna poissaolollaan. 

Ilosen sijaan katseet voidaan kääntää suomalaisten ykköspelaajaan Mikko Korhoseen, sekä kolmeen villiin korttiin, joista kaikki ovat kannuksensa osoittaneet Challenge Tourin puolella. Tapio Pulkkanen, Kim Koivu ja Kalle Samooja ovat uransa ensimmäistä kertaa mukana European Tourin suurimpiin kuuluvassa Abu Dhabin kisassa. 

Jokainen suomalaisista ”seuraavan sukupolven pelaajista” taitaa pitkälle lyömisen ja aggressiivisen pelistrategian. Miten valmiita he ovat ensimmäisellä kerralla Abu Dhabissa nähdään pitkälti keskiviikon ja torstain aikana. 

Mikko Korhonen on viimeisen kolmen kauden aikana pelannut joka vuosi Abu Dhabissa täydet neljä kierrosta. Viime vuonna hän pelasi viimeisellä kierroksella saman tuloksen (69) Justin Rosen kanssa ja päätyi jakamaan sijaa 22. 

Kisa nähdään suorina lähetyksinä Viasat Golfin ja Viaplayn kanavilta. Kisassa on suomenkielinen selostus. Selostuksen Abu Dhabin kisassa hoitavat Nikke Tyry ja Antti Vaalas.

Etsi luettavaa