Hyppää sisältöön

Abu Dhabin tähdet – seuraa näitä ryhmiä

Abu Dhabin kisassa riittää nimimiehiä

Abu Dhabin järjestäjät ovat luoneet kisaan mielenkiintoisia ryhmiä. Meitä kiinnostaa kuitenkin eniten suomalaisten edesottamukset.

Rory McIlroy joutuu jättämään kylkiluun murtuman vuoksi Abu Dhabin kisan väliin. Mutta ei hätää, sillä tähtiä Lähi-idän Desert Swing -sarjan avausosaan riittää. Lähtöajat ovat Suomen aikaa.

Klo 5.30 Darren Fichardt – Mikko Ilonen – Jaco Van Zyl

Suomalaisia tietenkin kiinnostaa eniten omien menestyminen. Mikko Ilonen starttaa kisaan toisessa ryhmässä ykkösen tiiltä ja hän saa seurakseen kaksi eteläafrikkalaista pelaajaa: Darren Fichardtin ja Jaco Van Zylin, joka oli päätöspäivää lukuunottamatta oivassa vireessä viikko sitten South African Openissa. Myös Fichard pelasi mukiinmenevästi kotimaassaan. Iloselle kisa on paitsi vuoden myös koko kauden ensimmäinen.

Van Zyl lähti viikko sitten kisasta uudella urheilullisella autolla tehtyään hole-in-onen.

 

Klo 10.05 Rafa Cabrera-Bello – Lee Westwood – Thomas Pieters

Ryhmä Ryder Cup, sillä jokainen kolmikon jäsen edusti Eurooppaa syys-lokakuun vaihteessa Hazeltinessa. Tästä ryhmästä ainoastaan Rafa Cabrera-Bello on avannut kauden. Hän sijoittui Hong Kongissa toiseksi. Espanjalainen on myös onnistunut yleensä hyvin Lähi-idässä, sillä edellinen voittokin on Dubai Desert Classicistä, vuodelta 2012.

Klo 10.45 Bernd Ritthammer – Mikko Korhonen – Curtis Luck

Jatkuuko Mikko Korhosen vire? Sitä saamme jännittää. Korhonen aloitti kauden huikeasti sijoittumalla seitsemänneksi avauskisassa. Se oli kuin jatkumoa viime syksyn hyvälle menestykselle. Abu Dhabissa kisan taso on kuitenkin kaksi asetta kovempi kuin Etelä-Afrikassa, joten on mielenkiintoista nähdä, kuinka korkealle Korhonen siellä yltää. Jos vaikka nämä tällaiset jäisivät tällä viikolla kuppiin?

Seurakseen Korhonen saa kaksi varsin nimetöntä veijaria. Heitä ei kuitenkaan pidä väheksyä, sillä Bernd Ritthammer voitti viime vuonna peräti kolme Challenge Tourin kisaa ja nousi pääkiertueelle. Curtis Luck puolestaan on hallitseva US Amateurin mestari, joka jatkoi amatööriuraansa pelatakseen huhtikuussa Masters Tournamentin ja heinäkuussa British Openin.

Klo 5.30 Martin Kaymer – Alex Noren – Rickie Fowler

Alex Noren on toinen ruotsalainen maailmanlistan kärkikymmenikössä. Noren voitti viime kaudella peräti neljä Euroopan Tourin kisaa, jotka kaikki kuuluivat Euroopan Tourin suurimpien kilpailujen joukkoon. Huomenna hän avaa kautensa, ja on mielenkiintoista nähdä Mikko Ilosenkin kanssa Floridassa harjoitelleen Noren nykykunto kisatauon jälkeen.

Myös Rickie Fowlerin nykykunto on pieni arvoitus, sillä edellisen kisan amerikkalainen pelasi joulukuun alussa. Nimekäs kaarti sytyttää varmasti Fowlerinkin esittämään parastaan. Fowler myös puolustaa kisan voittoa.

Myös Martin Kaymer avaa kautensa Lähi-idässä. Kaymer on maailmanlistalla vasta sijalla 53, mutta miehen potentiaali on hurja, onhan hän ryhmän ainoa major-voittaja – itse asiassa kaksinkertainen sellainen. Kaymerin edellinen voitto onkin vuoden 2014 US Openista.

Klo 5.40 Danny Willett – Dustin Johnson – Henrik Stenson

 

Hyvää pelisilmää järjestäjiltä osoitti se, että he laittoivat samaan ryhmään kolme viimevuotista major-voittajaa. Dustin Johnsonin ja Henrik Stensonin hyvä vire jatkui läpi koko kauden, mutta Danny Willettin pelistä hävisi parhain terä Masters-voiton jälkeen. Toisaalta Willett oli viime vuonna oivassa kunnossa juuri keväällä, sillä ennen Mastersia hän voitti Dubai Desert Classicin.

Stenson osallistui maanantaina Ruotsin omaan Urheilugaalaan, jossa hän jäi niukasti toiseksi arvostetun Jerring-palkinnon saajaksi. Valmistautumisaika kisaan jäi siten normaalia lyhyemmäksi, mutta se tuskin näkyy rutinoituneen pelaajan esityksissä. Johnson on ollut kelpo vireessä alkukaudella. Yleisö saa vastinetta rahalleen, kun pääsee seuraamaan Johnsonin pommidraiveja. Tässä miehen lyhyt haastattelu kisan alla.

Seuraa kilpailua Viaplayltä tai Viasat Golf -kanavalta

Etsi luettavaa