Hyppää sisältöön

Aaron Rai Skotlannin mestariksi – Tommy Fleetwood missasi lyhyen putin

Tästä kuvasta on vaikeaa päätellä voittajaa. Aaron Rai (vas.) ei herrasmiehenä tuuletellut Tommy Fleetwoodin (oik.)  missattua uusinnassa par-puttinsa

25-vuotias Englannin Aaron Rai oli sunnuntaina The Renaissance Clubin kuningas. Hän pelasi varsinaisen kierroksen tulokseen 64,-7 ja kukisti uusinnassa maanmiehensä Tommy Fleetwoodin.

Aaron Rai toipui muutamassa päivässä pettymyksestään, jonka hän koki edellisenä sunnuntaina Irish Openissa. Tuolloin Rai vetäisi 18:lla lähestymisensä puumailalla paksuun karheikkoon ja teki par-viitosella odotetun birkun asemasta bogeyn häviten tuloksen 64 pelanneelle John Catlinille.

Skotlannissa viikkoa myöhemmin Rai piti kutinsa loppuun asti nousten viiden lyönnin takaa (samasta tuloksesta jossa Kalle Samooja oli) uusintaan Tommy Fleewoodin kanssa.

Tommy Fleetwood oli niskan päällä par-nelosella sekä ensimmäisen, että myös toisen lyönnin jälkeen. Rai upotti hyvän lähipelin avulla par-puttinsa reilun metrin matkalta. Fleetwoodilla oli hieman tätä lyhyempi putti upotettavanaan pelin jatkumiseksi. Fleetwood missasi ja joutui tyytymään hopeaan.

Kolmasti kaudella 2017 Challenge Tourilla voittanut Rai oli maistellut ET:n voitotunnelmia jo 2018 Hongkongissa, nyt hän aloitti juhlat rauhallisesti pahoitellen kisan päättymistä pelikumppaninsa epäonnistumiseen.

Myös Hongkongissa Rai kukisti loppusuoralla englantilaisen tähtipelaajan, Matthew Fitzpatrick jäi lyönnin päähän. Rai nousee voittonsa myötä Race to Dubai -listalla viidenneksi. Palkintorahaa hän saa 974 000 euroa, Fleetwood saa  tappiolleen lohtua 630 000 euron shekistä.

Yhdeksänneksi sijoittuneen Kalle Samoojan osuus palkintopotista oli 107 866 euroa.

Scottish Open, Tuloslista

Etsi luettavaa