Hyppää sisältöön

Aamulehti: Tammer-Golfin tilalle kaavaillaan asuntoja

Tammer-Golfin kentällä on edessä isoja muutoksia tulevaisuudessa. (Kuvituskuva)

Tammer-Golfin kentän paikalle Ruotulaan suunnitellaan suurta asuinaluetta. Hankkeen toteutuessa golfkenttä siirrettäisiin Maisansaloon, joka sijaitsee kaukana Tampereen keskustasta. Tammer-Golfissa ei uskota tähän suunnitelmaan, mutta muutoksia on joka tapauksessa tulossa.

Tampereella suunnitellaan isoa hanketta, jossa lähellä Tampereen keskustaa sijaitseva Tammer-Golf ry:n kenttä on liipasimella. Asiasta kirjoitti tänään Aamulehti.fi.

Kiinteistökehitysyhtiö Amodus kaavailee golfkentän paikalle 10 000 asukkaan asuinalueen rakentamista ja golfkentän siirtämistä Maisansaloon, nykyisen leirintäalueen tilalle. Karavaanarit saisivat puolestaan väistyä Kaivannon sairaala-alueelle, joka sijaitsee Kangasalla.

Tammer-Golfin jäsenille muutos tarkoittaisi pelimatkan pitenemistä rutkasti. Tammer-Golfin nykyinen kenttä Ruotulan kaupunginosassa sijaitsee keskustan kupeessa, kun taas Maisansaloon on keskustasta matkaa noin 30 kilometriä.

Maisansalo on Aamulehden kirjoituksen mukaan ollut viime vuosina vajaakäytöllä. Luonnonkaunis alue sijaitsee Näsijärven rannalla, ja lehtijutun perusteella sinne rakennettaisiin PGA-tason golfkenttä.

Maisansalossa meille ei ole toimintaedellytyksiä

Tammer-Golf suhtautuu uuteen esitykseen kielteisesti. Kentän toimitusjohtaja Markus Junni sanoo suoraan, että ”Maisansalossa meille ei ole minkäänlaisia toimintaedellytyksiä”.

”Ajomatkan on 50 minuuttia suuntaansa. Työssäkävijöillä ei olisi sen jälkeen mitään mahdollisuuksia pelata, ja se tarkoittaisi myös loppua meidän junioritoiminnallemme”, Junni kertoo GoGolfille.

Tammer-Golfissa kuultiin ensimmäisen kerran hankkeesta joulukuun alussa ja viime viikolla sitä käytiin esittelmässä kenttäyhtiön hallitukselle. 

Ratikalla golfkentälle

Sen sijaan Tammer-Golf puoltaa Tampereen kaupungin omaa kehityssuunnitelmaa, jossa noin puolet kentästä siirrettäisiin lähellä sijaitsevalle metsäalueelle, kun Teiskon tien varteen rakennettaisiin asuntoja.

”Golfarien kannalta en näe tässä kuin positiivisia vaikutuksia. Kenttä siirtyisi suurimmaksi osaksi suoalueelta metsään ja kun vuonna ratikka aikoinaan valmistuu, niin sillä pääsisi kymmenessä minuutissa Tampereen keskustasta golfkentälle”, Junni sanoo.

Junni pitää kentän siirtoa Maisansaloon epätodennäköisenä, sillä Tampereen kantakaupungin yleiskaavassa Ruotulan alueelle on kaavoitettu sekä asuinrakennuksia että golfkenttä.

”Tilaa on niin paljon, että molemmat (kenttä ja uuden asuinrakennukset) mahtuvat oikein hyvinkin tälle samalle alueelle”, Tampereen yleiskaavapäällikkö Pia Hastio sanoi joulukuussa Tamperelainen-lehdessä.

Etsi luettavaa