Hyppää sisältöön

54-vuotias Magnus Persson Atlevi tavoittelee paikkaa ET:lle – pelasi The Openissa jo 37 vuotta sitten!

Magnus Persson Atlevista odotettiin 80-luvun alussa Ruotsin golfille samanlaista veturia kuin Björn Borg oli tennikselle.

Kahdeksan suomalaista starttaa torstaina 325:n joukossa ET:n toiseen karsintavaiheeseen. Tässä vaiheessa tulessa olevilla pelaajilla on vielä kymmenen kierrosta edessään ennen mahdollisen ET-kortin saavuttamista.

European Tourin karsintaseulan läpäisee marraskuun 20:na päivä päättyvien finaalien jälkeen 25 ensimmäistä, sekä viimeisen tuloksen kanssa samassa tuloksessa olevat. Ensimmäiseen vaiheeseen osallistui ennätyksellisesti 842 pelaajaa, joista reilut 20 prosenttia, 183 pääsi torstaina käynnistyvään toiseen vaiheeseen.

Tässä vaiheessa mukaan tulee 142 miestä lisää, jotka ovat aiemmilta meriiteiltään kovempia, atelliittitourien, CT:n tai ET:n kokemustensa johdosta.

Kultakin neljältä toisen vaiheen karsintakentältä selviää ennakkotiedon mukaan 20+ pelaajaa varsinaiseen finaaliin, joka on jo timanttinen testi ET:n ja CT:n niukasti kortin menettäneiden pelaajien tähdittämänä.

Manageri Chubby Chandler (vas.) järjesti Sami Välimäelle syksyllä villin kortin Hollannin osakilpailuun

Manageri Chubby Chandler (vas.) järjesti Sami Välimäelle syksyllä villin kortin Hollannin osakilpailuun

Getty Images / Tomi Natri

Suomalaisista karsinnan aloittavat Saksan Tourilla neljä kisaa voittanut Sami Välimäki, sekä CT:lta paikkansa ansainneet Roope Kakko, Oliver Lindell ja Antti Ahokas.

Ensimmäisen karsintavaiheen kovimman työnäytteen antoi voittoon yltänyt Lauri Ruuska, jatkoon selvisivät myös Linus Väisänen, Juuso Kahlos sekä  Alex Hietala.

Kaikilla kahdeksalla on mahdollisuutensa, Välimäki, Kakko ja Lindell ovat kauden tulostensa perusteella ennakkoon kovimmat toivot.

Ruotsin golfin 80-luvun alun lapsitähti edelleen mukana 

Ruotsalaisia on mukana kymmenesosa kaikista pelaajista, 32.

Magnus Persson Atlevi on melkoinen poikkeus kilpailijoiden joukossa, sillä 54-vuotias Persson Atlevi hätyytteli jo 1982 maailmantähtiä The Openissa, joihin hän pääsi 16-vuotiaana – karsintojen kautta.

Ura ET:lle avautui sekin karsinnnoista saman vuoden syksynä, jolloin ruotsalaisesta tuli kolme kuukautta 17-vuotissynttäreidensä jälken kaikkien aikojen nuorin kortin karsinnoista napannut pelaaja.

Meneillään olevat karsinnat Persson Atlevi aloitti jo ensimmäisestä vaiheesta Tukholman kupeesta, Arlandastadin kentällä. Jarmo Sandelin (52-v) jäi rajan taakse lyönnin marginaalilla.

Persson Atlevi ei  koskaan (toistaiseksi) voittanut ET:lla, mutta on ollut kahdesti uusinnan häviävä osapuoli. Toisella kerralla voiton vei teinitähden edestä Seve Ballesteros.

Persson Atlevi pelasi ET:lla yhdeksän kautta putkeen 1983-1991, kahdeksalla ensimmäisellä hän oli silloisella rahalistalla lupaavasti sijojen 30-87 välissä. Menetettyään pelioikeuden pääkiertueelle hänen päätyömaitaan ovat olleet Challenge Tour ja Senior Tour. Hän on peliensä ohella ehtinyt tehdä pitkän uran myös kilpailujen johtajana Ruotsin Telia Tourilla.

Kunnoitettavaksi Persson Atlevin paluuyrityksen ET:lle tekee sekin, että hän on jo voittanut neljä vuotta kestäneellä Staysure Tour-urallaan (seniorit 50+) kahdesti. Plakkarissa on myös kolme ykköstilaa Challenge Tourilta.

Alla oleva Persson Atlevin harjoite, jossa hän demonstroi oikean käden liikettä vasara apunaan, on kaikessa yksinkertaisuudessaan erinomainen

Toinen karsintavaihe käynnistyy torstaina ja päättyy sunnuntaina. Karsintafinaali pelataan 15.-20.11 Lumine Golf Clubilla Tarragonassa.

Magnus P Atlevi

European Tourin karsinnat

Etsi luettavaa