Hyppää sisältöön

48-vuotias Richard Bland johtaa US Openia: ”Torrey Pines miellytti ensinäkemältä silmääni”

Richard Bland pelaa lauantaina kärkiparissa Russell Henleyn kanssa

Englantilaiskonkari nousi kuukausi sitten European Tourin kaikkien aikojen vanhimmaksi ensikertalaisvoittajaksi. Viikonloppuna hänellä on johtopaikalta jäniksen rooli yhdessä Russell Henleyn kanssa.

Richard Blandin voitto toukokuussa pidetyssä British Mastersissa tuli uran 478:ssa pääkiertueen kisassa. Blandia voidaan kutsua todelliseksi tourjyräksi, joka on seilannut ET:n ja CT:n väliä moneen kertaan. 
Taito ja näytöt eivät ole riiittäneet isoihin otsikoihin ennen merkittävän Englannissa pidettävän kisan hyvin yllättävää voittoa.

Tuo ykköstila varmisti Blandille paikan US Openiin, jossa ainoa aiempi osallistuminen 2009 tuotti karsiutumisen.
Torstaina hän pelasi jo mojovan tuloksen 70,-1. Perjantaina englantilainen kirjautti 67,-4 lyöntiä nousten yhdessä Russell Henleyn kanssa johtoon.

”Minulla on hyvä jakso takana, voitto ja kolmostila. Pelini on mainiolla mallila, olen lyönyt avauksiani erinomaisesti. Torrey Pines osuu todella hyvin silmääni, sen tunteen sain heti maanantaina. Väylät kulkevat suorina edessäsi, sellaisesta minä pidän”, Bland taustoitti menestystä’n.

Konkari on voittanut kisan keskiverto pelaajaa kahdella kierroksell yhteensä 10,53 lyönnin verran. Tästä saldosta valtaosa (6,66 lyöntiä) on kertynyt viheriöillä, jonka tilastokärkenä Bland loistaa.
2,6 lyöntiä on tullut lähestymisissä ja 1,04 lyöntiä viheriön ympäristössä. Avauksissa (+0,25)  hän on vain niukasti keskitason yläpuolella.

Bland on noussut viimeaikaisten menestystensä kautta maailmanlistan sijalle 115. Se on sama luku, jolta Phil Mickelson ponnisti muutama viikko sitten PGA Championshipin voittoon.
Englantilaisen päällä ei ole suuria odotuksia tasaisessa kisassa, jossa 71 pelaajaa on yhdeksän lyönnin sisällä tulosten -5 ja +4 välissä.

Vain 12 pelaaja on kisan puolivälissä alle parin. Louis Oosthuizen ja Matthew Wolff ovat kakkosparisssa (-4). Suosikeista kärkikymmenikköön mahtuvat myös Jon Rahm (-3) ja Xander Schauffele (-2).
Kolmessa viimeksi pelaamassaan US Openissa sijaluvut 1,1,2 saavuttanut Brooks Koepka menetti perjantain sisääntulossa hieman asemiaan, mutta on vain viiden lyönnin päässä kärkiparista.

Henrik Stenson putoaa Ruotsin olympiajoukkueesta

Karsiutuneiden joukossa oli kovin vähän yllätysnimiä. Pitkään alavireisesti pelanneet edellisten olympialaisten kulta- ja hopeamitalisti  Justin Rose ja Henrik Stenson putosivat selvällä marginaalilla, samoin  pronssimitalisti Matt Kuchar.
Karsiutuminen sinetöi Stensonin putoamisen Ruotsin olympiajoukkueesta.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät kisan kolmannen päivän suomeksi selostettuna. Ruutu-palvelun lähetyksessä selostus on englanniksi. Lähetysajat ovat samat 20.00-04.30

Tulospalvelu

Etsi luettavaa