Hyppää sisältöön

48-vuotias ensikertalaisvoittaja: ”En voi uskoa tätä”

Hyvin harva enää uskoi Richard Blandin voittavan pääkiertueella

Richard Blandin kohdalla kliseinen voittajan lausunto on helposti ymmärrettävissä.

Lauantaina päättyneen kisan loppunäytös jäi mukavalla tavalla mieleen. Pääkiertueella vuosituhannen vaihteesta muutamia Challenge Tourin jaksoja lukuunottamatta 478 kilpaillut Richard Bland voitti ensimmäistä kertaa. Ja teki sen uusinnassa.

Blandia on turha sanoa ikuiseksi kakkoseksi, sillä koko historiansa aikana kakkostiloja on vain kolme, kolmansia kaksi. 
Sellaisia kisoja, joissa Richard Bland on hyytynyt kärjestä tai sen tuntumasta, muistuu mieleen useita vuosien varrelta. Tämänkin johdosta huomasin katsovani kisaa ajatuksella, ”pian se Bland sieltä tulee selkä edellä vastaan.” 
Ei tullut, ja upotti sitten 18:lla birdieputin, jolla pääsi uusintaan. Vaikka ehkä tässä vaiheessa hän jopa odotti voittavansa suoraan.

Uusinnassa murtuikin sitten Italian Guido Migliozzi, joka jo toissakaudella hätkähdytti kahdella ET:n voitollaan. Kolmatta ei vielä tullut, kolme puttia uusinnan ensimmäisellä jätti Blandille alle metrisen voittoputin.

Voi vaan kuvitella miltää hänestä tuntui sen upotettuaan. Sanoja ei ihan heti kenttähaastiksessa irronnut.

Tapahtumapaikka The Belfryn Brabazon Course on Englannin legendaarisimpia kuten kisakin, British Masters.

Bland on nyt Tourin kautta aikojen vanhin ensikertalaisvoittaja. Euroja tuli kassaan 339 000, pelioikeus varmistui kahdelle seuraavallekin kaudelle, joiden jälkeen Bland pääsee jo 50-vuotiaiden Senior Tourille.

”En voi uskoa tätä. Ei ole sanoja. Olen tehnyt niin kovasti töitä. Viimeisinä aikoina etenin wedge-pelin kehittämiseksi. Draivaamiseni oli tässä kisassa mahtavaa”, sanaili mestari, joka teki koko kisassa vain yhden bogeyn. Se on ennätys Belfryssa pidetyissä ET:n kisoissa.
Ehkä kentän set-up tuki pientä bogien määrää.  Guido Migliozzilla oli bogeja vain kolme, Mikko Korhosella viisi.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa