Hyppää sisältöön

4 perustetta jotka puoltavat Kalle Samoojan voittoa Teneriffalla

Kalle Samooja sai hengen päälle lähdettyään perjantain kierrokselle aamun toisessa ryhmässä

Ykköstila nostaisi turkulaisen maailmanlistalla sadan joukkoon ja PGA Championshipin osallistujalistalle. Samooja lähtee kierrokselleen klo 14.35 yhdessä Nicolai Von Dellinshausenin ja Dean Burmesterin kanssa.

Lähtökohta finaalikierrokselle Golf Costa Adejessa on suomalaisittain kutkuttava. Neljä pelaaajaa on jatkossa, näistä Kalle Samooja on valokeilassa.
 

Kalle Samooja (64-66-66,-17) jakaa kärkipaikkaa Nicolai Von Dellinnshausenin kanssa, Dean Burmester (-16) on lyönnin päässä.
Kärkikymmenikön muut pelaajat ovat 2-3 lyönnin päässä kärkiparista.

Kansainväliset edonlyöntitoimistot pitävät suomalaista yksimielisesti suosikkina. Pelikavereitaan kovemman vastuksen hän voi loppumetreillä saada kahden edellisen viikon voittajilta Garrick Higgolta (-14) sekä John Catlinilta (-14).

Samooja ei ole ollut yhdelläkään kierroksella paras, mutta jokaisella 2-4 lyönnnin päässä kärjestä.
Birdejä on syntynyt tasaiseen tahtiin 7+6+6, näiden lisäksi yksi eagle, sekä neljä bogia joista kolme kolmannella kierroksella.

Mahdollinen ykköstila nostaisi turkulaisen maailmanlistalla sijojen 80-85 välille, tätä kautta myös uran ensimmäiseen majoriin, PGA Championshipiin 20.-23.5

Samoojallle kisa on 62:s toinen ET:lla, kymmenen joukkoon hän on sijoittunut seitsemän kertaa. Sveitsissä 2019 Samooja oli mukana viiden miehen uusinnassa.
Kyproksen kisassa lokakuun lopulla hänellä oli viimeisellä reiällä 3-4 metrin mittaine voittoputti. Uusinnassa voiton vei  Callum Shinkwin.

Kalle Samooja on suomalaispelaajista ainoa, joka on Challenge Tourin (2018) kautta ET:lle noustuaan kyennyt kahdella seuraavalla kaudella säilyttämään korttinsa ja nostamaan maailmanlistan sijoitustaan (239-177-162). Meneillään oleva kausi tuo suurella todennäköisyydellä sarjaan jatkoa. Nykyinen listasijoitus on 131.

4 perustetta jotka puoltavat Kalle Samoojan voittoa Teneriffalla

1. Kuntopuntarin kärkimiehiä

Lähimpiin uhkaajiinsa, pelikavereihin Von Dellingshauseniin ja Burmesteriin verrattuna Kalle Samooja on omassa luokassaan. Kyproksen kakkostilan jälkeen plakkarissa on neljäs sija kivikovasta Dubain kilpailusta, sekä kolmatta kierrosta lukuunottamatta erittäin vahvat esitykset Qatarista (28.) sekä Keniasta (12.) 

2. Lähipelitatsi vakuuttaa

Samooja on saanut Golf Costa Adejen kentästä vahvan otteen ja välttänyt turhat virheet. Mainio lähipeli jätti bogien määrän yhteen kolmannella kierroksella.
 

3. Kehon kieli ja itseluottamuksen taso

Samoojasta huokuu kentällä läpi henkinen tasapaino ja tyyneys. Taustalla on valtava kehitys svingin toistettavuuden ja lähipelitaitojen kehittymisen osalta.
Yhteistyön aloittaminen Mika Piltzin kanssa muutama vuosi sitten oli varsin ratkaiseva askel. Seitsemän ensimmäisen ammattilaisvuoden jälkeen Samooja oli maailmanlistalla 686.

4. Selkeä visio PGA Championshipissa pelaaamisesta

Palattuaan kisakentille neljän viikon tauon jälkeen, Kalle Samoojalla oli selvä näkemys siitä, mitä hän haluaa Gran Canarian ja Teneriffan kisoilta.

” Jos saisin nostettua itseni sadan joukkoon maailmanlistalla, pääsisin PGA Championshipiin mukaan”, hän visioi tavoitteitaan.

Kalle Samooja pakkaa sunnuntain jälkeen matkatavaransa jättäen Teneriffan toisen kisan väliin tietoisena siitä, että voitto tuo paikan Kiawah Islandilla pelattavaan majoriin, muut sijoitukset eivät.
Tavoite maailman parhaiden kanssa pelaamaan pääsemisestä elämän ensimmäiseen majoriin ohjaa ajatuksia ja tekemisiä sunnuntaina.

Elisa viihde Viaplay näytttä Tenerife Openin suorana lähetyksenä kello 14.30-20.00

Suomalaisten lähtöajat sunnuntaina:

9.50   Tapio Pulkkanen (-2)
11.45 Sami Välimäki (-8)
11.56 Mikko Korhonen (-8)
14.35 Kalle Samooja (-17)

Tulospalvelu

Etsi luettavaa