Hyppää sisältöön

35,71%: Jon Rahm ja ylivertainen ylivoima

Jon Rahm on melko kova poika voittamaan golfkilpailuja - Euroopassa

Jon Rahm on monilla mittareilla matkalla suuremmaksi maailmantähdeksi kuin osataan edes kuvitella. Modernissa golfissa hänellä on esittää kohtalaisen uskomaton prosenttiluku tasostaan.

Jon Rahmin taitotasoa ei käy kiistäminen. Mies kävi maailmanlistalla kakkossijalla oltuaan ammattilaisena vasta alle kaksi vuotta. Uran ensimmäinen voitto European Tourilta tuli Irlannin avoimista vuonna 2017, ja hän otti toisen voittonsa samana vuonna kauden päättäneessa Dubai Tour Championshipissa. 

Rahm jatkoi voittamista vuoden 2018 Espanjan avoimissa. Tänä vuonna hän on kuitannut voitot Irlannista toistamiseen (Rolex Series) ja sunnuntaina puolustamalla kotimaansa mestaruuskisaa. Näin 24-vuotias Rahm on noussut jo viiden European Tour -voiton mieheksi. Ainoastaan Espanjan avoimet ovat kategorialtaan pienehkön kisan maineessa, muut kolme on luokiteltava ET:n suuriin kisoihin. 

Viiden voiton saavuttamiseen hänellä on mennyt vain 39 kilpailua. Vastaavasti Seve Ballesteroksella meni noin kymmenen kisaa kauemmin ja Sergio Garcialla noin tuplamäärä kisoja samaan saavutukseen. 

Saavutusta nostaa entisestään se, että Rahmin 39 European Tourin kisasta 14 on ollut majoreita ja 11 WGC-osakilpailuja, joita hän ei ole voittanut vielä yhtäkään. Tämä tarkoittaa, että Rahm on napsinut kaikki viisi voittoaan 14 kilpailusta, jotka ovat muodostuneet pitkälti Rolex Seriesin osakilpailuista ja kahdesta hänen kotimaansa avoimesta mestaruuskisasta. 

WGC:t ja majorit poislaskien Rahmin voittoprosentti European Tourilla on siis käsittämätön: 35,71%.

Viiden voiton aikana Rahmin huonoin kierrostulos viikonloppuna on ollut 67 lyöntiä. 

Erityisesti kaksi edellistä voittoa Rahm on ollut viikonloppuna täysin pitelemätön: Irlannissa hän pelasi viimeiset 36 reikää -12 ja Espanjassa -13. Jon Rahm on saanut voittamisen näyttämään kenties helpommalta kuin koskaan. 

Jon Rahmin voitot European Tourilla ovat varmistuneet käsittämättömän kovilla viikonlopuilla

Jon Rahmin voitot European Tourilla ovat varmistuneet käsittämättömän kovilla viikonlopuilla

Etsi luettavaa