Hyppää sisältöön

17-vuotias Pia Babnik nousi Saudi-Arabian kisan voittajaksi – Sanna Nuutinen kymmenes

Pia Babnik käänsi henkilökohtaisen kisan edukseen kahden viimeisen reiän birdiellään

Slovenian teinitähdelle ykköstila LET:lla oli jo kauden toinen. Eroa Sanna Nuutiseen kertyi kuusi lyöntiä

Aramco Team Seriesin kyljessä pelattu henkilökohtainen kilpailu (palkintosumma koko potista 20%) päättyi Pia Babnikin voitonjuhliin. Slovenialainen oli perjantaina liekeissä iskien tulostaululle kahdeksan birdietä ja yhden bogeyn.

Vaikkka joukkuekisan ehdoilla mentiinkin siten, että kärkinaiset olivat perättäisissä ryhmissä, muodostui loppuratkaisusta hurja thrilleri. Kisaa lähes koko kierroksen ajan johtanut ja Babnikin edellä pelannut Olivia Cowan teki reiíllä 16 ja 17 birdiet hivuttuen kahden lyönnin karkumatkalle ennen viimeistä. 
Saksalainen kuitenkin jäätyi päätösreiällä, löi pallon veteen ja teki tuplan.

Ongelmia avauksessa oli myös perässä tulleella Babnikilla. Lyönti suuntautui vasemmalle,  pallo säilyi vain niukasti kuivalla maalla. Par-viitosella Babnik löi palloa vajaalla svingillä eteenpäin. Kolmas lipulle ja putti sisään. 

Kierrostulos 65 riitti lyönnin voittoon Cowanista. Walesin Lydia Hall sekä Espanjan Carlota Ciganda jakoivat kolmannen sijan, Georgia Hall oli viides. Kuudetta sijaa jakoivat muun muassa Anna Nordqvist ja LET:n pistetilaston ylivoimainen ykkönen Atthay Thitikul.

Sanna Nuutisen (-10)  66,-6 riitti nostamaan hänet kymmeneneksi yhdessä pistelistalla perässään kolmantena olevan Stephanie Kyriacoun kanssa.

Muiden suomalaisten sijoitukset:

38. Krista  Bakkker (-3)
49. Ursula Wikström (-1)
82. Tiia Koivisto (+4)
82. Elina Nummenpää (+4)
95. Noora Komulainen (+8)

LPGA houkuttaa LET:n nuoria tähtiä

Pia Babnik tulee Sloveniasta, jossa golfkulttuuri urheilun osalta on vielä kovin nuorta. Helmikuussa 18 vuotta täyttävä 180-senttinen Babnik on kuitenkin käynyt kotimaassaan ja ulkomailla tasokkaat valmennus- ja kilpailumyllytykset läpi ja menestynyt loistavasti.

Ykköstiloja on juniorivuosilta eri ikäryhmistä kymmenitttäin. LET:lle hän tuli mukaan edelliskaudella ja oli kertaalleen toinen. Kuluva vuosi alkoi loistavasti, alkukaudesta sijoitukset  viides, ensimmäinen ja kuudes sija lisäsivät valtavia odotuksia. 

Pia Babnikia veikkailtiin Euroopan joukkueen jäseneksi Solheim Cupiin. Terä tylsyi kuitenkin heinä-elokuun ajaksi, sijoitukset painuivat kellarikerroksiin. Viimeisissä viidessä kisassa on voiton lisäksi tullut toinen ja neljäs sija.

Babnik vahvistaa voitollaaan asemaansa viiden joukossa LET:n pistelistalla ja oletettavasti nousee Sanna Nuutisen sekä Stephanie Kyriacoun ohitse pistelistan kakkoseksi.
Mikäli perhe ja valmentaja katsovat Pia Babnikin olevan valmis kilpailemaan LPGA:lla, on hänellä käytännössä varma paikka karsintafinaaliin joulukuussa.

Kaksi voittoa LET:lta on myös kiertueen supertähdellä, 18-vuotiaalla Atthay Thitikulilla, joka on yksinkertaisesti liian hyvä pelaamaan tällä puolella valtamerta. Thitikul on maailmanlistalla 24:s. 

Tulospalvelu

Etsi luettavaa