Hyppää sisältöön

16-vuotias June Weckman, Jonatan Jolkkonen ja Kristian Kulokorpi SM-kisojen kärjessä

June Weckman (vas.) johtaa naisten kisaa neljällä lyönnillä. Jonatan Jolkkosen (oik.) rinnalla on ennen viimeistä päivää Kristian Kulokorpi, lisäksi 1-5 lyönnin päässä muuta haastajaa. KUVA: JUHA HAKULINEN

Lyöntipelin SM-kisoissa naisten sarjassa on nuoria pelaajia June Weckmanin johdolla mitalitaistossa. Miesten kisassa viiden lyönnin sisällä on 16 potentiaalista menestyjää.

Naisten sarjassa 16-vuotias June Weckman otti kärkipaikan haltuun huippukierroksen turvin. Tai oikeastaan kahden huippukierroksen turvin, sillä Weckman on pelannut kaksi viimeistä kierrosta 69 (-4) lyönnillä.

Weckman sai painetta palloon

Kilpailun avauskierroksen tuskaisesti 77 lyönnillä pelanneen Weckmanin tuloskunto kääntyi kuin salamaniskusta keskiviikon rämpimisen jälkeen.

”Koutsi neuvoi, miten saan vähän paremmin painetta palloon. Keskiviikkona lähti sellaisia onnettomia läpsyjä. Nyt homma toimii”, silminnähden iloinen Weckman iloitsi.

”Oli paljon birkkupaikkoja. Putteri toimii tosi hyvin ja sain paljon birkkuja sisään.”

Weckmanin haastajiksi lauantain päätöskierrokselle lähtevät Pickala Golfin väreissä seurajoukkueiden SM-kultaa aiemmin kesällä voittaneet Elina Saksa ja Fanni Grönlund (par).

Caddie toi puhtia Kristian Kulokorven peliin

Caddie Akseli Alisalon (oik.)ja Kristian Kulokorven yhteistyö tuotti perjantaina kahdeksan lyönnin parannuksen edellisen päivän tulokseen.
Kuva: JUHA HAKULINEN

Miesten sarjassa kärkipaikalla on kaksi peluria: Jonatan Jolkkonen ja Kristian Kulokorpi. He ovat tuloksessa -10. Molemmat kuuluivat kolmannen päivän isoimpiin onnistujiin Jolkkosen tuloksen oltua 69 ja Kulokorven 67.

Jolkkosen pelitaktiikka oli varsin yksinkertainen ja toimiva. Hänen tavoitteenaan oli päästä kaksinumeroisille luvuille miinukselle, ja se nippa nappa täyttyi.

”Pidin pallon pelissä, sitä olen yrittänyt koko kisan. Aikamoiselta rääpimiseltä se on ulospäin varmaan näyttänyt, mutta ihan solid kierros sieltä tuli”, huomiselle lisää ”höökiä” luvannut Jolkkonen totesi.

Kulokorpi otti kolmannelle kierrokselle caddien avukseen. Cutista toisen päivän jälkeen tippunut Akseli Alisalo kantoi bägiä onnistuneesti, sillä Kulokorpi paransi kahdeksan lyöntiä torstain tuloksesta.

”Aika tasaista menoa. Oikeisiin paikkoihin hyviä lyöntejä. Oli monta huonoakin lyöntiä, mutta pelattiin fiksusti koko ajan. Tuuli ja kovat griinit olivat paikoin haastava yhtälö”, Kulokorpi perkasi bogittoman kierroksensa antia.

Miesten sarjassa on todella tiukkaa ja tasaista. Tuloksissa -9 ja -8 on kummassakin kolme pelaajaa, joten kärkipelaajat saavat laittaa lauantaina parastaan, että etumatka kestää maaliin asti.

Juho Vaara ja Sami Kankkunen taisteluparina

Paragolfareiden sarjassa Meri-Lapin Golfklubin Juho Vaara otti komennon avauspäivän jälkeen. Vaara naputteli Koski-Golfin kentällä tuloksen 78 (+5).

Torstai-iltana ensimmäistä kertaa kisakentän nähnyt peluri sai harjoituskierroksella hyvän tunteen kentästä.

”Oli ihan hyvä, että kävin tutustumassa kenttään. Takaysin alkuun tuli pari birkkua putkeen, mutta tarkkana sai griinien kanssa olla. Sellaista perusmeininkiä oli tänään.”

Vaara saa päätöskierrokselle seurakseen Sami Kankkusen, joka pelasi avauspäivänä lyönnin Vaaraa heikommin.

Finaalipäivän lähtöajat ovat kello 8.00 alkaen. Sarjojen kärkiryhmät starttaavat 9.20 eteenpäin ykköstiiltä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa