Hyppää sisältöön

15-vuotias takoi hurjan tuloksen klubikisassa – pelasi etuysin 28 lyönnillä

Sakke Siltala pelasi tänään huippukierroksen kotiklubillaan.

Sakke Siltalasta kuullaan vielä. Kaksinkertainen Suomen mestari pelasi tänään tuloksen 63 klubikisassa. Etuysille hän teki yhteislähtökisassa peräti kahdeksan birdieä.

KANKAISTEN GOLFIN kenttäennätys ei jäänyt historiaan, vaikka seuran oma lupaus Sakke Siltala, 15, pelasi tänään kisassa 63 lyönnin kierroksen.

Kisa pelattiin klubitiiltä, minkä vuoksi huipputulosta ei noteerata viralliseksi ennätykseksi. Keltaisilta Siltala on itse pelannut kentän aiemmin kuusi alle parin, joten oma ennätys koheni kahdella lyönnillä.

Huippukierros syntyi Plus Katsastus Openissa, joka pelattiin yhteislähtönä. Maskun par on 71 lyöntiä eli Siltala pelasi kierroksen upeasti kahdeksan alle parin.

Siltala voitti kisassa sekä tasoituksettoman että tasoituksellisen sarjan. Pistebogey-pisteitä hän keräsi yhteensä 40 eli Siltalan piti pelata keltaisilta kierros neljä alle parin päästäkseen omaan tasoitukseensa. Nyt Siltala laittoi neljällä lyönnillä paremmaksi, ja 15-vuotiaan tasoitus putosi +2,2:een.

 

SILTALA LÄHTI matkaan ysireiältä, jolle hän teki birdien. Sen jälkeen hän teki birdiet rei’ille 11 ja 12. Sitten hurja meno laantui hetkeksi.

Uuteen vauhtiin hän yltyi päästyään ykkösreiälle. Hän teki rei’ille 1–8 seitsemän birdieä ja yhden bogin!

Siltalan mukaan jopa 60 lyönnin alitukseen olisi tänään ollut aineksia. ”Missasin yhden puolentoistametrin eaglen ja metrin parin. Lisäksi otin 17. reiällä kolme puttia”, hän kertoi.

Siltalaa valmentaa Kankaisten Golfin pro Marko Kallinen. Valmennustiimiin kuuluvat myös hieroja ja fysioterapeutti, jotka ovat omasta golfseurasta eli Kankaisten Golf Maskusta. Lisäksi svingimuutoksiin Kallinen ja Siltala ovat hakeneet konsultaatioapua Nurmijärven Golfklubilla vaikuttavalta Peter Hagströmiltä.

Sakke Siltala voitti sekä tasoituksettoman että tasoituksellisen sarjan.

Sakke Siltala voitti sekä tasoituksettoman että tasoituksellisen sarjan.

Kankaisten Golf Masku

SILTALA VOITTI aiemmin tänä kesänä 16-vuotiaiden Suomen mestaruuden jo toisen kerran perättäin. Lisäksi hän oli Vierumäen Young Masters -kisassa aiemmin tänä vuonna hienosti toinen. Siltala kuului viime vuonna, vasta 14-vuotiaana, alle 18-vuotiaiden maajoukkueeseen.

”Hän on tavoitteellinen urheilija, hyvä poika, ja luvassa on ilman loukkaantumisia erinomainen tulevaisuus”, Kallinen luonnehtii valmennettavaansa.

Golf ei ole ainoa laji, jossa Siltalalla on Suomen mestaruus, sillä hän lopetti lentopallon harrastamisen SM-kultaan. Nyt Siltala keskittyy pelkästään golfiin, jossa hänellä on tähtäin korkealla.

Lukion jälkeen Siltala haluaa jatkaa amatööriuraansa Yhdysvaltojen yliopistosarjoissa. Opiskelun ja golfin yhdistämisen ei pitäisi olla ongelma, sillä Siltala pärjää valmentajansa mukaan erinomaisesti myös koulussa.

”Juu, heti kun lukio ja intti on hoidettu alta pois”, Siltala vahvistaa.

Etsi luettavaa