Hyppää sisältöön

15 miljoonaa ja vuoden pelaajan titteli tavoitteena – Jon Rahm hengittää Patrick Cantlayn niskaan Atlantassa

Patrick Cantlay (vas.) ja Jon Rahm pelaavat suurella todennäköisyydellä Atlantassa kolme viimeistä kierrosta yhdessä

FedEx Cupin finaalikisa näyttää muodostuvan Cantlayn ja Rahmin väliseksi kaksintaisteluksi East Lake Golf Clubilla Atlantassa.

Jon Rahm (65-65,-10) on pelannut Tour Championshipissa kaksi ensimmäistä kierrosta parhaiten 30:sta mukaan mahtuneesta PGA Tourin huipusta. Silti on hän on FedEx Cupin kokonaiskisassa toistaiseksi kakkosena. 

Ennen viimeistä kolmesta finaalikisasta pelaajat saivat menestyksensä mukaan lähtötilanteeseen bonusta. Patrick Cantlay (67-66,-7) oli torstaina startatessaan neljä lyöntiä (-10) Rahmia (-6) edellä. Heidän välillään olivat Tony Finau (-8) ja Bryson DeChambeau (-7).
Cantlay on puhtaissa lyönneissä kisassa toisena Billy Horschelin tavoin tuloksella 133,-7. Mikäli Rahm (130) jatkaa suhteessa Cantlayn tuloksiin kahden aiemman päivän tasolla, hän nousee ykköseksi. Näin yksinkertaista asia on toki vain paperilla.

Tasoitukset huomioiden Rahm (-16) ja Cantlay (-17) ovat ennen viikonlopun kierroksia  kaukana muiden edellä. Lauantai osoittaa pitkälti sen, nouseeko kärkikymmeniköstä muita mukaan kisaamaan 15 miljoonan ykköspotista. DeChambeaulla (-11) on Cantlayyn kuusi lyöntiä, Justin Thomasilla (-10) seitsemän.

”Patrickin tarkka pelaaminen, jossa hän osuu mainiosti väyliin ja viheriöihin ruokkii meitä molempia hyviin esityksiin. Olen pelannut enimmäkseen hyvin, vaikka kierrosten sisälläkin on ollut vaiheita, jolloin tuloksen tekeminen on ollut pitkälti hyvän lähipelin varassa”, Rahm määritteli.

Maailmanlistan ykkönen on voittanut kuluvalla kaudella ”vain US Openin”. Pelaajien äänestyksen perusteella tekemä valinta vuoden pelaajaksi tapahtuu Tour Championshipin jälkeen.

”Tämä kilpailu ratkaisee sen osalta hyvin paljon. Minulla on vähemmän voittoja kuin muutamalla muulla, mutta Memorial Tournament voidaan laskea sekin puolikkaaksi ykköstilaksi”, Rahm muistutti ilman turhaa pöyhkeilyä.

Tour Championshipin voittajalle 15 miljoonaa, kakkoselle viisi miljoonaa

Espanjalainen johti kuudella lyönnillä, kunnes hänet ohjattiin positiivisen koronatestin jälkeen kotimatkalle eristykseen.
”Virallisesti siitä kisasta ei tullut ykköstilaa, henkisesti laskisin että näin tapahtui.”

Maailmanlistalla Rahmia enemmän pisteitä on kalenterivuoden aikana kerännyt vain Collin Morikawa. Mikäli nykyiset järjestykset Tour Championshipin tasoituksettomissa lyönneissä jäisivät voimaan (Rahm 1., Morikawa 29.) jäisivät voimaan, nousisi Rahm kalenterivuoden pisteissäkin ykköseksi.

Käytännössä Rahmia on hyvin vaikea syrjäyttää ilman meneillään olevaakin kisaa pelaajien äänestyksen ykköspaikalta.

Taistelu FedEx Cupin voitosta sekä tähän liittyen ykkösen (15 milj. dollaria) ja kakkosen (5 milj.) välinen ero tienesteissä tuo sähköä East Lake Golf Clubille viikonlopuksi.

Ja vielä loppuun muistukseksi:

  • Tour Championshipin voittaja määräytyy kisan lyöntien ja ennen kisaa saatujen tasoitusten (0-10 lyöntiä) yhteistuloksesta
  • Maailmanlistan pisteet määräytyvät normaaliin tapaan lyönneistä ilman tasoituksia

Tulospalvelu

Etsi luettavaa