Hyppää sisältöön

13-vuotias teini läpäisi US Openin paikalliskarsinnat

Lev Grinberg läpäisi US Openin paikalliskarsinnat viime viikolla.

Teinipoika nimeltä Lev Grinberg läpäisi US Openin paikalliskarsinnat.

Miesten US Open pelataan kesäkuussa Torrey Pinesin kentällä. 13-vuotias teinipoika Lev Grinberg astui eilen askeleen lähemmäksi kisakutsua, kun hän selvitti tiensä eteenpäin Floridassa Orange Tree Golf Clubilla pelatussa karsinnassa.

Golf Monthlyn uutisen mukaan Grinberg pelasi tuloksen 70, jolla hän päihitti koko joukon itseään selvästi vanhempia pelaajia.

Koululainen on tehnyt vakuuttavaa jälkeä Floridan juniorikiertueella, jossa hän on napsinut hyviä sijoituksia myös ikäistään vanhempien seurassa.

Seuraavaksi Grinberg pelaa finaalikarsinnoissa, joita pelataan vielä kymmenkunta ennen kesäkuun puolivälin jälkeen pelattavaa arvoturnausta.

Mikäli Grinberg läpäisee viimeisen karsintavaiheen – joissa karsintaseula on tiukka – hänestä tulee nuorin miespelaaja, joka pääsee mukaan golfin major-turnaukseen. Nykyisin ennätystä pitää hallussaan kiinalainen Guan Tianlang, joka oli 14 vuotta ja 5 kuukautta vanha pelatessaan Masters Tournamentin.

Guan sai kutsun kilpailuun voitettuaan edellisenä vuotena  Asia-Pacific Amateur Championshipin.

Mastersissa Guan selvitti sensaatiomaisesti cutin. Hän sijoittui lopulta kisassa sijalle 58.

Amatööriuran jälkeen Guanin ura ei ole lähtenyt lentoon. Ammattilaiseksi viime vuonna siirtynyt pelaa Kiinassa paikallista kiertuetta, eikä ole onnistunut murtautumaan golfin maailmanlistalla tuhannen parhaan joukkoon.

Lucy Li joutui seisomaan korokkeella, kun hän antoi medialle lausuntoja vuoden 2014 US Openissa.

Lucy Li joutui seisomaan korokkeella, kun hän antoi medialle lausuntoja vuoden 2014 US Openissa.

Getty Images

Nuorin naispelaaja, joka on pelannut golfin majorissa, on Yhdysvaltain Lucy Li, joka pääsi mukaan Women’s US Openiin ollessaan vain 11-vuotias.

US Openin on karsinnat on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplayltä.

Etsi luettavaa