Hyppää sisältöön

12 suurta pistettä jaossa: Sunnuntain ennustus jokaiseen Ryder Cupin otteluun

Ryder Cup ratkeaa tänään Pariisissa

Kello 13.05 käynnistyy golfkauden suurin päivä. USA lähtee tavoittelemaan Pariisin ihmettä neljän pisteen takaa-ajoasemasta. Seuraavassa Viasat Golfin selostamossa vaikuttavan Nikke Tyryn ennustus kaikkiin päivän 12 otteluun.

Eurooppa johtaa Ryder Cupia pistein 10-6. Pariisissa ja ympäri maailman odotetaan kiihkeästi Ryder Cupin viimeistä näytöstä. Kun jaossa on 12 pistettä, tarvitsee USA kahdeksan pistettä, Euroopalle riittäisi voittoon 4,5 pistettä. Seuraavassa kaikki 12 ottelua ennakoituna. 

13.05: Rory McIlroy – Justin Thomas

Päivän tärkein ottelu lähtökohtaisesti. Ensimmäisen pisteen merkitys on järkyttävän suuri, mutta samalla yleisön momentum on paljon kiinni tässä otteluparissa. Minkälaisia äänisignaaleja lähetetään taaksepäin. Täysin ympäripyöreä ottelu. 

Ennuste: Eurooppa 1/0

13.17: Paul Casey – Brooks Koepka

Paul Casey on ollut Euroopan joukkueen parhaita pelaajia, vaikka onkin kerännyt vasta yhden pisteen. Koepka ei ole saanut peliään auki mitenkään kapealla Pariisin kentällä. Lähtökohtaisesti Casey on mielestäni jopa selkeä suosikki otteluun. 

Ennuste: Eurooppa 2/1

13.29: Justin Rose – Webb Simpson

Ottelu saattaa kuulostaa helpolta pisteeltä Euroopalle, mutta se ei todellakaan ole sitä. Webb Simpson pelasi todella hyvin lauantai-illan ottelussa ja puttasi parhaiten koko USA:n joukkueesta. Täysin ympäripyöreä ottelu, joka voi lähteä kumpaan suuntaan tahansa. 

Ennuste: USA 1/0

13.41: Jon Rahm – Tiger Woods

Niinpä. Kaksi isoin odotuksin kisaan lähtenyttä nollakerhon pelaajaa. Tästä ottelusta selvän saaminen on todella vaikeaa. Vaikea uskoa, että Tiger ei saisi suututettuna kaadettua villiä espanjalaista? 

Ennuste: USA 3/1

13.53: Tommy Fleetwood – Tony Finau

Suurin tähti, karismaattinen Tommy Fleetwood hakee Ryder Cup -historiaa ja viidettä voittoaan. Tony Finau pelasi kohtalaisen hyvin lauantain aamukierroksella, mutta Rory ja Sergio olivat vain liian hyviä vastustajia. Fleetwoodin taika jatkuu siitä huolimatta. 

Ennuste: Eurooppa 4/3

14.05: Ian Poulter – Dustin Johnson

Dustin Johnson on näyttänyt kohtalaisen haluttomalta läpi Ryder Cupin. Yksi syy voi olla mahdolliset ongelmat kihlatun Paulina Gretzkyn kanssa. Poulter hävisi kaksi ottelua lauantaina, joten hän on varmasti nälkäisin pelaaja eurooppalaisista. 

Ennuste: Eurooppa: 3/2

14.17: Thorbjörn Olesen – Jordan Spieth

Tanskalaisen Ryder Cup on ollut pelkkää kannustamista avauskierroksen jälkeen. Olesen saa vastaansa parhaan jenkin kun latautunut Spieth lähtee hakemaan ennakkoon ”helppoa pistettä”. 

Ennuste: USA 4/3

14.29: Sergio Garcia – Rickie Fowler

Yksi päivän mielenkiintoisimmista otteluista. Garcia ja Noren otteivat yllättäen tappion Watsonia ja Simpsonia vastaan iltapäivällä. Sergio vaikuttaa kuitenkin nälkäiseltä ja tietää oman pelinsä merkityksen. Fowler ei ole vakuuttanut Pariisissa. 

Ennuste: Eurooppa 5/4

14.41: Francesco Molinari – Phil Mickelson

Moni on kerennyt jo luonnehtia, että Eurooppa johtaa 11-6 ja jätetään tämä peli pelaamatta. Tilanne on niin selkeä eurooppalaisittain, että pitääkö peliä edes pelata? Kyseiset lauseet kääntävät yleensä ottelusarjoja ja Phil Mickelsonin vapaapäivä on voinut tehdä ihmeitä. Vaikea ottelu luvassa. 

Ennuste: Eurooppa 1/0

14.53: Tyrrell Hatton – Patrick Reed

Reed ei ole päässyt rytmiin. Tigerin kanssa peli ei vapautunut missään vaiheessa. Pari ei toiminut. Olisiko Reedin kuitenkin helpompi pelata yksin. Hatton sai nauttia kaksi kierrosta Paul Caseyn huippupelistä. 

Ennuste: USA 3/2

15.05: Henrik Stenson – Bubba Watson

Tilastollisesti paras väyliin osuja vastaan huonoimpiin lukeuvuta Bubba Watson. Stenson on ollut jäätävän hyvä ja tiukka ratkaisevilla hetkillä. Stensonin kokoinen vakuutus on tärkeä Euroopalle loppupään otteluissa. 

Ennuste: Eurooppa 6/5

15.17: Alex Noren – Bryson DeChambeau

Noren oli heikko iltapäivällä lauantaina. Bryson on ollut myös heikko läpi kilpailun. Jos edelliset ennustukset pitävät paikkansa, tällä ottelulla ei ole loppujen lopuksi edes merkitystä. Toivotaan näin. Peli lienee tasainen. 

Ennuste: All Square

Lopputulos näillä ennustuksilla: Eurooppa 17,5, USA 10,5

 

Etsi luettavaa