Hyppää sisältöön

12 000 lyöntiä vuorokaudessa ja Guinnesin ennätystenkirjaan – kuinka pitkään sinä jaksaisit lyödä 500 palloa tunnissa?

David Cederholmin tavoite on lyödä tahtiin

Tasoituksella viisi pelaava David Cederholm tavoittelee maailmanennätystä ja suurta summaa hyväntekeväisyyteen aggressiivista syöpää sairastavan ystävänsä nimiin.

Golfin kautta tehdään maailmalla paljon hyvää etenkin hyväntekeväisyysprojektien kautta

Englantilainen David Cederholm työskentelee golfalalla Toptracer-pallotutkan myyntipäällikkönä. Golftaidotkin ovat kohtuullista paremmat, tasoitus on viisi.

Miehen Facebook-sivuilta löytyvältä videolta tulee nopeasti selväksi, että svingi on toimiva, ei juuri normiharrastajasta poikkeava. Videolla hän lyö vajaan 40 sekunnin aikana 10 palloa.

Cederholm on ottanut haasteekseen maailmaennätyksen tekemisen yhden vuorokauden aikana rangella lyömisessä.

Guinnesin ennätystenkirjaan aiemmin määritellyn mukaisesti pallon on lennettävä minimissään 100 jaardin matka (91,1metriä) 30 asteen sektoriin.

Voimassa oleva ennätys on 10 392 lyöntiä 24 tunnin aikana, tämä on tehty vuonna 2020.

Keskiarvona tahti on hurja, vuorokauden ajan pallon on ollut ilmassa 8,3 sekunnin välein.

Cederholm uskoo, että hän pystyy ennätyksen rikkomaan vahvan motivaationsa vuoksi. Tavoitteeseen yltäminen vaatisi ympäri vuorokauden lyömistä 7,2 sekunnin välein. Videollaan Cederholm lyö siis 40 sekunnin aikana lähes tuplatahtiin vaaditusta.

Kaikki nopeaan tahtiin treenaavista tietävät, että lyhyissä, muutaman minuutin sprinteissä palloa saa taivaalle lähes virheettömässä kaaressa ja tauotta hyvä harrastajakin. Vaatimustaso nousee potenssiin kun mailan heiluttua on kulunut 30 minuuttia, tunnin, kaksi tuntia, kolme tuntia jne…

Jokaisesta pallosta, jonka Cederholm lyö, maksetaan hyväntekeväisyyteen hänen ystävänsä ja entisen työtoverin Peter Kerrin hoitotoimenpiteisiin ja perheelle yksi punta. Kerrin aivoissa on aggressiivisesti leviävä syöpäkasvain.

”Ne jotka ovat nähneet minun pelaavan, tietävät kuinka iso haaste minulla on edessäni vuorokauden aikana. Uskon kuitenkin, että motiivi Peterin auttamiseksi on niin valtava, että tulen onnistumaan”, Cederholm vakuuttaa oheisella varojen keräyslomakkeellaan.

Ennätyskoe käynnistyy Woodhall Spa’s National Golf Centren tiloissa sunnuntaina 28.11. kello 18.00 Suomen aikaa.

Peter Kerrin sivusto

Lähde: Svensk Golf

Etsi luettavaa