Hyppää sisältöön

100-vuotias Mikko Soille isännöi golfkilpailuaan: ”Golf on kuin huumetta”

Mikkko Soillen (oik.) ryhmässä pelasivat Eero Mäkäräinen

Golfin 82-vuotiaana aloittanut Mikko Soille täytti pyöreät sata vuotta maaliskuussa. Mikko Soille Senior Open pelattiin Hartolassa jo kymmenettä kertaa.

Mikko Soille on Suomen vanhin aktiivisesti pelaava golfari. Hänen vaimonsa kuoli vuonna 2002, jonka jälkeen Soille ystävänsä kehotuksesta aloitti erittäin aktiivisen lajien harrastamisen Hartolassa, 82-vuoden iässä.

”Golf on minulle kuin huumetta. Kun aurinko paistaa ja kesä on parhaimmillaan, ei kentältä pysty olemaan pois”, Soille kertoi Suomen Golflehden haastattelussa (1/2020)

Hartola Golfissa pelattiin keskiviikkona 22.7. Mikko Soille Senior Open -kilpailu, joka sai alkunsa jo vuonna 2011 Mikon pelikaverin Onni Karilaisen ehdotettua sitä Mikon täytettyä  90 vuotta 2010. 

 Mukana oli kaikkiaan 108 kilpailijaa.  

Mikko Soille aloittaa päivänsä polkien kuntopyörää kuuden kilometrin matkan

Mikko Soille aloittaa päivänsä polkien kuntopyörää kuuden kilometrin matkan

Juha Taskinen

Myös Mikko Soille  pelasi yhdeksän reikää. Kierroksen alku oli melkoista mediamylläkkää, sillä ennen kierrosta  häntä haastateltiin ja kuvattiin suoraan radiolähetykseen ja YLE:n alueellisiin TV-uutisiin.

”Liikunnan puolesta golf on ollut itselleni erittäin tärkeää. Ja vaatiihan tämä tietysti taitoakin, joka on pelatessa vähän kehittynytkin. Ja se taas on innostanut pelaamaan lisää, pohti Soille radiossa.   

Kakkosväylällä ”roppa” alkoi jo lämmetä ja Mikko nakutti etuysillä tuloksen 60! Sankari viihtyi tunnelmassa mainiosti jakaen päivän päätteeksi myös palkinnot yhdessä Hartola Golfin toimitusjohtaja Tera Heinosen kanssa.

Lähde: Tiedote

Mikko Soille 100 v Juhlakilpailu from MediaBuusterit on Vimeo.

Etsi luettavaa