Hyppää sisältöön

10 miljoonan taalan tähti mielii Ryder Cupiin: ”Pystyn pelaamaan tähtien tasolla”

Billy Horschelille voitto oli uran arvokkain ja PGA Tourilla kuudes

Fedex Cupissa 2014 jättipotin kuitannut Billy Horschel kukisti WGC:n reikäpelikisan finaalissa Scottie Schefflerin nousten maailmanlistalla 17:nneksi.

WGC-Dell Technologies Match Playn finaaliin selvisivät 35-vuotias Billy Horschel sekä teksasilaisyleisön supersuosikki Scottie Scheffler.
Austin Coutry Clubin yleisöstä 99 prosenttia oli University of Texasin riveissä menestystä hankkineen Schefflerin puolella.

Horschelista tuli kuitenkin ilonpilaaja. Altavastaaja hankkiutui ulosmenon loppuvaiheilla 2 up johtoon.

Sisääntulon kaikki kahdeksan reikää tasattiin, 17:n jälkeen Horschel pääsi juhlimaan uransa suurinta voittoa luvuin 2/1.

”Olen taistelija, en anna ikinä periksi. Reikäpelikisan voitto maistuu upealta, sillä olen aina kokenut, että tämä pelimuoto on minulle sopiva. Aiemmin olen keskittynyt liikaa vastustajani tekemisiin, nyt onnistuin pitämään ajatukseni kentän kukistamisessa”, Horschel määritteli voittonsa taustaaa.

Viiden päivän ja seitsemän kierroksen urakan aikana hän sai taistella kahdesti uusintarreiíllä. Supertähtiä Horschel ei kohdannut, jollei sellaiseksi lasketa uusinnassa avaustaan kentän rajojen ulkopuolelle lyönyttä Tommy Fleetwoodia.

”Tavoitteeni on ollut voittaa kaikki majorit, saavuttaa Grand Slam. Vaikka menestykseni (kerran top 10:ssä) on jäänyt vaisuksi, mielestäni omaan ne ominaisuudet, joita se vaatii”, Horschel määritti mediatilaisuudessa kisan jälkeen.

Voitto nostaa hänet maailmanlistalla 17:nneksi. 

Superkaudellaan 2014, jolloin Horschel hyvin yllätyksellisesti voitti Fedex Cupin kaksi finaalikisaa neljästä, hän oli hetken aikaa maailmanlistalla. 12:s kuitattuaan bonuksena kymmenen miljoonaa taalaa.

”Olen jättänyt käyttämättä mahdollisuuteni nousta Ryder Cupiin. Ehkä tämä on minun vuoteni. Uskoisin sopivani erittäin hyvin useankin USA:n pelaajan pariksi”, Billy Horschel arvioi.

Scottie Scheffler on pelannut syksystä 2019 PGA Touria. Nuorukainen on ollut kärkitaistoissa useaan otteeseen ja tullut valituksi PGA Tourin tulokkaaksi 2020. Vielä ei ollut hänen ensimmäisen ykköstilansa aika, mutta hopeakin paransi mahdollisuuksia kivuta  Ryder Cupiin. 

Pronssiottelussa Matt Kuchar kukisti Victor Perezin

USA:n pelaajat ovat reikäpelimestaruuskisan jälkeen entistä vahvempia maailmanlistalla. 17 ensimmäisen pelaajan joukossa on 12 USA:n pelaajaa.

Sami Välimäen tuorein sijoitus on 91. Vuodenvaihteessa hän oli 69:s. Kalle Samooja (132.) on tiukasti kiinni toisessa olympiapaikassa. Parivaljakon käytännössä ainoa haastaja on Mikko Korhonen (218.)

Tulospalvelu

Maailmanlista

European Tourin ja WGC:n kilpailun on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplay -palvelussa.

Etsi luettavaa