Hyppää sisältöön

Ässä ykkösellä toi rehtorille 20 000 euron arvoisen keittiön: ”Tarvetta keittiöremonttiin on kotona ja kesämökillä”

Topi Naamanka teki lauantaina holarin ja kuittaisi maanantaina 20 000 euron arvoisen keittiön palkinnoksi.

Topi Naamanka tienasi yhdellä lyönnillä 20 000 euron arvoisen keittiön.

Hyvigolfissa pelataan vuosittain neljä kilpailua, joissa ykkösreiällä on holaripalkintona 20 000 euron arvoinen Noblessa-merkkinen keittiö. Yksi kilpailuista on Noblessan oma nimikkokilpailu Noblessa Everybody, joka pelattiin viime lauantaina.

Koska kisa pelattiin yhteislähtönä, holaria oli ehtinyt yrittää päivän mittaan jo monta pelaajaa, ennen kuin 13. reiältä kierroksensa aloittanut Topi Naamanka astui ykkösen tiille.

Rehtorina työskentelevä ja Hyvigolfin kapteenina toimiva Naamanka kertoi GoGolfille, että ennen sitä kierrokselle oli osunut lähinnä klubipelaajalle tyypillistä draamaa, mutta se mitä seuraavaksi tapahtui, on melkein kuin satukirjasta.

Hyvigolfin ykkösreikä lyödään mäen päältä alhaalla olevalle viheriölle ja kisassa matkaa lipulle oli 118 metriä.

Naamanka valitsi bägistään rautaysin. Mailavalinta osui nappiin, samoin lyönti. Pallo pomppasi kerran, katosi kuppiin ja pelikaverit ryhtyivät juhlimaan railakkaasti.

”En tiennyt aluksi, että väylällä tai koko kisassa voi voittaa keittiön. Pelikaverit huusivat ja huomasin samalla taakse katsoessani kyltin, jossa oli maininta keittiöpalkinnosta. Sitten tajusin itsekin asian”, Naamanka sanoi.

Uudelle keittiölle tai oikeastaan keittiöille on käyttöä, sillä Naamangalla on tarvetta keittiöremontille sekä kotona että kesämökillä.

Holaritarjoilut taukokioskilla

Perinteisen holaritarjoilun eli kuohujuomat muille kentällä olleille pelaajille Naamanka hoiti poikkeuksellisesti taukokioskilla, koska klubiravintolaa pidettiin koronaepidemian vuoksi suljettuna.

Hole-in-one ja ennen kaikkea arvokas palkinto ei pistänyt Naamangan peliä sekaisin. Sen sijaan enemmän peliin oli Naamangan mukaan vaikutusta sillä, että taukokioski tuli loppukierroksen aikana niin monta kertaa vastaan, että lasia tuli nostettua yhden jos toisenkin pelaajan kanssa.

Naamangalla ei ollut holarivakuutusta, joka olisi kattanut onnenpotkun aiheuttamat tarjoilut, joten kuplajuomat menivät hänen omaan piikkiinsä.

Noblessa on tarjonnut holaripalkinnon neljään Hyvigolfin kisaan vuodessa jo viiden vuoden ajan, mutta lauantaina keittiö meni jakoon ensimmäisen kerran.

Aiemmin lähimmäksi on tainnut päästä eräs Naamangan tuttavapiiriin kuuluva kaveri, jonka pallo oli holaripalkintoreiällä osunut lipputankoon ja jäänyt nököttämään seitsemän sentin päähän reiästä.

Holaria on ehditty yrittää keittiöpalkintoreiällä parisentuhatta kertaa, joten viimeinkin oli korkea aika jonkun onnistua.

40 000 kierrosta täynnä

Naamangan holarista iloitsi myös Hyvigolfin toimitusjohtaja Mika Nieminen, jolla on ollut tällä kaudella muutenkin aihetta hymyyn. Hänen johtamallaan kentällä on pelattu tänä vuonna jo yli 40 000 kierrosta, mikä rikkoo aiemman ennätyksen selvästi.

”Täynnä on suhteellinen käsite. En olisi uskonut, että kierroksia voisi olla vielä 10 000 ennemmän kuin viime vuonna”, Nieminen sanoi.

Lisää kierroksia ehditään vielä tilastoitua, sillä Niemisen mukaan kenttä aiotaan pitää niin pitkään auki kuin sää vain sallii.

Etsi luettavaa