Hyppää sisältöön

Älä kiihdytä griineillä

Ben Crenshaw voitti Mastersin 1984 ja 1995

Putterin kiihtyvää liikettä pidetään yleisesti hyvänä asiana. Tämä lähestymistapa ei kuitenkaan ole historian parhaiden puttaajien filosofia.

Putterin kiihdyttäminen osuman läpi tuntuu järkevältä ajatukselta. Sen uskotaan tuottavan hyvän rullin pallolle ja pitävän huolen siitä etteivät putit jää lyhyeksi. Silti kautta aikojen parhaat puttaajat ovat käyttäneet lähes päinvastaista metodia. 

80- ja 90-luvuilla Ben Crenshaw nousi mystisen puttitaiturin asemaan. Pehmeästä puttiliikkeestä tunnettu texasilainen tuotti myös loistavan opetusvideon ”The Art of Putting”, joka kuitenkin on jo kadonnut VHS kasettien hautausmaalle. Crenshawn puttiliike perustui erittäin pehmeään otteeseen mailasta ja pitkään soljuvaan liikkeeseen. Pitkän liikkeen tarkoituksena on ettei pelaaja joudu lyömään/kiihdyttämään lapaa osuma-alueella. Benin puttisvingin taaksevienti on pidempi kuin follow through. Tämä tarkoittaa sitä, ettei putterin liike kiihdy osuman läpi. 

90- ja 2000-luvuilla Crenshawn manttelinperijä oli Brad Faxon, joka käytti hyvin samantyylistä tekniikkaa. Faxon usein kuvailee putterin liukuvan osuman läpi tasaisella vauhdilla ilman kiihdytystä. Tämä tekniikka antaa pehmeämmän tuntuman ja paremman pituuskontrollin. Taakseviennin pituus määrittää lyönnin kovuuden eikä putteria tarvitse kiihdyttää varsinkaan lyhyissä puteissa. 

 

 

Etsi luettavaa