Hyppää sisältöön

Äkkilähtö golfreissuun – näin säästät isoja euroja!

Nimekkäimmät kentät (Kingsbarns

Golfmatkalle lähteminen koetaan usein kalliiksi hommaksi. On kuitenkin useita tapoja säästää pitkä penni ja lähteä ulkoiluttamaan mailoja etelään.

Lentomatkustaminen on nykyään halpaa, jos on pystyy joustamaan lähtö- ja paluupäivissä. Suosittu halpalentosivusto Suomessa on Lentodiilit.fi, joka skannaa lentoyhtiöiden erinäisiä tarjouksia ympäri maailmaa. Parhaat tarjoukset löytyvät tietenkin lomasesonkien ulkopuolella arkipäivinä. 

Jos on varaa joustaa, on halvoilla lennoilla matkustettaessa hyvä mahdollisuus saavuttaa satojen eurojen säästöjä myös golfmatkoista.

Kahden viikon Miamin golfloma tonnilla? 

Lennot Arlandasta (Tukholma) Miamiin maksaa Lentodiilien tarjousten perusteella noin 250 euroa. Laivalla Tukholmaan on käytännössä ilmainen siirtymä, josta Arlandaan siirtyminenkin toimii pikkurahalla. Laskennallinen hinta Helsingistä Arlandaan siirtymiselle voidaan laskea vaikka 50 euron arvoiseksi. Bägin matkasuojasta, johon kannattaa survoa myös matkalla käytettävät vaatteet, veloitetaan todennäköisesti noin 70–100 euroa. 

Miamissa golfkentät kannattaa varata Golfnow.comin kautta, jossa kierroksia saa varattua jopa 20-30 dollarilla. Kymmenen kierrosta golfia keventää lompakkoa kahden viikon reissussa siis noin 250 euroa lisää.

Nimekkäimmille kentille ei tietenkään ole näillä summilla asiaa, mutta jo 30 dollarilla voi saada pelit erittäinkin hyville kentille, jos jaksaa vähän nähdä vaivaa. 

Suurimman kakun budjetista vievät majoitukset. Olettaen, että reissuun on lähdetty neljän hengen seurueessa, on halvin vaihtoehto hakea majoitus AirBnB:n kautta. Kokonaisen asunnon kahdeksi viikoksi Miamin lähiseudulta saa noin 800 euroon ilman, että laadusta joutuu juuri tinkiä. 200 euroa per naama – not bad! 

Tässä vaiheessa kiinteiden kulujen tonnin budjetista on käytetty 750 euroa, yhdistäen lennot ja bägin kuljetuksen (250+100 €), Helsinki-Tukholma -matkan (50 €), green feet (250 €) ja AirBnB:n (200 €). Vielä tarvitaan vuokra-auto, jota ilman Yhdysvalloissa ei pärjää! 

Auton vuokraaminen kahdeksi viikoksi Miamin alueella matkaa noin 150 dollaria. Neljän hengen porukan kannattaa kuitenkin vuokrata hieman suurempi auto, jolloin hinnaksi voidaan laskea 200 euroa. Se on 50 euroa henkilöä kohti, jos hinta jaetaan neljällä. 

Tätä myöden kiinteiksi kuluiksi kahden viikon Miamin golfmatkalle saadaan noin 800 euron hintalappu. Totta kai reissussa rahaa kuluu ja yllättäviin kustannuksiin kannattaa budjetoida jonkin verran. Tonni ei varmasti riitä, kun mukaan lasketaan syömiset juomiset ja muut kulut – toisaalta syödä ja juoda pitää myös kotimaassa. 

Sama idea on luonnollisesti monistettavissa mihin tahansa kohteeseen ympäri maailman. Euroopassa ei tunnu olevan yhtä toimivaa green fee -alennussivustoa kuin USA:ssa toimiva Golfnow. Halpojen lentojen lisäksi majoituksessa kannattaa suosia AirBnb -vaihtoehtoa. 

Yksi varteenotettava idea syksyn tai kevään golfmatkalle on suunnata Brittien saarille, vuokrata auto ja kierrellä majoittuen tunnelmallisissa paikallisten tarjoamissa AirBnb -asunnoissa saaden aina vinkkiä seuraavasta kohteesta minne auton nokka vie! 

Lentodiileillä on usein tarjouksia lennoista saarelle. Tällä hetkellä on käynnissä muun muassa 144 euron lentotarjouksia Skotlantiin. 

Etsi luettavaa