Hyppää sisältöön

Äiti potkaisi pallon outista – tytär diskattiin LPGA Tourin karsinnoissa

Mark Hensby

Kilpagolfissa sääntöjä on noudatettava. Kolmen pelaajan rikkeet johtivat asteittain pahempiin rangaistuksiin.

PGA Tourilla lauantaina Harold Varner selvisi yhden lyönnin rangaistuksella. Shriners Hospitals for Children Championshipin kolmannella kierroksella pallo liikahti Varnerin ottaessa lyöntiasentoaan. Hän ilmoitti asiasta pelikavereille ja kutsui paikalle tuomarin varmuuden vuoksi. Kentällä Harold uskoi, ettei hän ollut asettanut mailaa maahan alkuasennossaan ja pallon todettiin liikkuneen omia aikojaan. Peli jatkui ilman rangaistusta klubitalolle saakka.

Getty Images

Kierroksen jälkeen kilpailun tuomaristo osoitti videokuvista, että Varner oli asettanut mailan maahan ja näin saattoi vaikuttaa pallon liikkumiseen. Seurauksena tuloskortiin lisättiin yhden lyönnin rangaistus pallon liikuttamisesta. 

Selvästi vakavampi rike tapahtui LPGA Tourin karsintakilpailussa. Vuoden 2014 NCAA mestari ja 2010 U.S. Girls Junior Champion Doris Chen diskattiin. Syynä oli pelaajan äiti. Kilpailussa pelataan kahdeksan kierrosta ja rike tapahtui seitsemännen kierroksen 17 väylällä. Kentän reunalla pelaajan äiti siirsi pallon outista takaisin pelialueelle. Pelikaverit eivät nähneet rikettä mutta asiasta todisti väylän vieressä asuva golfaaja, joka tunnisti Chenin äidin rikkeen tekijäksi. 

Tietojen mukaan pelaajalle kerrottiin, että palloa oli siirretty, mutta Chen jatkoi peliä tästä huolimatta. Vakavaa sääntörikettä seurasi kierroksen jälkeinen diskaus. 

PGA Tourilla pelikiellot ovat olleet harvassa. Ne ovat tavallisesti liittyneet huumeisiin tai doping käryyn. Mark Hensbyä rankaisi vastaava ongelma vuosi sitten, kun australialainen kieltäytyi dopingtestistä Sanderson Farms Championshipin päätteeksi. Kierroksen kehno lopetus oli saanut Hensbyn kärttyisäksi, eikä häntä huvittanut jäädä antamaan virtsanäytettä. Hotellille päästyään Mark ei vastannut tourin lukuisiin puhelinsoittoihin ja tekstiviesteihin. Seurauksena oli vuoden pelikielto. 

Pelikielto loppui tällä viikolla ja 47-vuotias Hensby aloitti kilpailun Web.com Tourin karsintojen toisesta vaiheesta. Avauskierros sujui mukavasti -1. 

 

Etsi luettavaa