Hyppää pääsisältöön
Albert Eckhardt pelasi tiistaina Paltamo Openin voittoon.
Juha Hakulinen

Albert Eckhardt voitti Paltamo Openin – onko "Hippu" tullut takaisin?

Albert Eckhardt tekee vahvaa paluuta. Pari vuotta sitten tehdyn lonkkaleikkauksen jälkeen entisen suurlupauksen pelit ovat alkaneet sujua vanhaan malliin.

Maanantaina ja tiistaina pelattu Paltamo Open päättyi St. Laurence Golfin Albert Eckhardtin voittoon. Kierrostulokset 70–74 (par) pelannut Eckhardt voitti kilpailun kahden lyönnin erolla Miki Kuroseen ja Peter Erofejeffiin (+2). Neljättä sijaa jakoivat Eetu Isometsä ja Niklas Dahlgren (+3).

Eckhardt kuittasi voitostaan 2 750 euroa. Paltamo Open on nykyään itsenäinen kilpailu, eikä ole osa Finnish Touria. Palkintopotissa oli kuitenkin mukavat 10 000 euroa.

Jo avauspäivän jälkeen kilpailua johtanut Eckhardt otti voiton ilolla vastaan. Edellisen kerran hän pääsi nostamaan vuosi sitten voitettuaan reikäpelin Suomen mestaruuden.

”Eilen oli hyvä päivä, ja pystyin tekemään pallolla eri asioita. Kelin puolesta maanantai oli paljon haastavampi. Tänään oli helpommat olosuhteet, mutta lyöminen ei ollut niin hyvää. Tänään joutui pelaamaan enemmän sisulla”, Eckhardt kertoi voittoon päättyneestä kilpailusta.

Voitto oli jo lipsahtamassa Eckhardtin ulottumattomiin, kun hän teki Paltamon haastavalla 12. reiällä tuplabogeyn.

”Löin avauksen metsään ja jouduin ottamaan pelaamattomasta paikasta dropin. Siihen tuli tupla, mutta tein seuraavalle reiälle tärkeän eaglen, jolla nousin takaisin kisaan mukaan.”

Voitto on aina iso asia pelaajille, sen Eckhardtkin myönsi.

”Olen ylpeä siitä, kuinka sain homman klaarattua!”

Vuodesta 2011 asti pelattu Paltamo Open on ollut Eckhardtin suosikkikilpailuja jo vuosia. Syykin on selvä.

”Täällä on hyvä olla. Ei tarvitse tulla kuin paikalle, niin hommat hoituvat”, palkintojenjaossakin järjestelyjä vuolaasti kehunut Eckhardt kiitteli.

Eckhardtin polku juniorivuosien jälkeen on ollut vaikea, eikä aikuisiällä saavutukset ole vastanneet odotuksia. Loukkaantumiset veivät parhaan terän ja lopulta Hippu päätyi lonkkaleikkaukseen vain 23-vuotiaana.  Nyt 25-vuotias espoolainen saa pelata golfia ilman kipuja, joka antaa mahdollisuuden kehittyä ja tuloksia on alkanut taas tulla.

Toista sijaa jakanut Kuronen puolestaan harmitteli tiistain tahmeaa esitystään, sillä hyvällä pelillä voitto olisi ollut haarukassa.

”Löin tänään tiiltä aika vinoon, ja sen takia tuli paljon välilyöntejä. Muutenkin tämän päivän kierros meni enemmän puolustuskannalla, enkä päässyt hyökkäämään”, Kuronen kertoi.

Suurin osa Paltamossa pelanneista ammattilaisista ei ehdi juuri laakereillaan levätä, sillä suomalainen kilpagolfkausi jatkuu jo torstaina, jolloin Nokialla käynnistyy NRG Open.

Lähde: Paltamo Openin tiedote

Juttu korjattu: Eetu Isometsän ja Niklas Dahlgrenin tulos on +3 ei +4, kuten jutussa aiemmin luki.