Bryson DeChambeaun hidas peli on nostanut sääntöjen uudistamisen tarpeen golfin kuumimmaksi puheenaiheeksi

Bryson DeChambeau taistelee parhaillaan European Openin voitosta, vaikka viime viikolla hän taisteli demoneja vastaan Carnoustien rangella.

Bryson DeChambeaun lempinimi on ”Mad Scientist” eli ”Hullu tiedemies”. Se tulee hänen erilaisesta suhtautumisestaan golfiin, jossa hän perustelee asioita itselleen usein tieteiden kuten fysiikan kautta.

Tänään amerikkalainen lähtee European Openin päätöspäivään kilpailun jaetulta kärkipaikalta. Kun  DeChambeaun toimintaa katsoi reilu viikko sitten torstaina Carnoustien rangella, tätä voidaan pitää melko suurena ihmeenä.

Tuolloin DeChambeau oli epäonnistunut pahasti kilpailun avauskierroksella, eikä onnistunut oikein kokoamaan itseään rangella.

Jotain kuitenkin yön aikana tapahtui, sillä hän onnistui läpäisemään cutin tuloksella +3 (75-71). Hänen lopullinen sijoituksensa kisassa oli jaettu 51:s.

Tällä viikolla DeChambeau on ollut vieläkin kovemmassa vireessä Saksassa pelattavassa European Tourin kilpailussa. Hän johti kisaa kolmen kierroksen jälkeen ja aloitti päätöskierroksen tekemällä varman parin.

Hän jakaa kärkipaikan Englannin Richard McEvoyn kanssa, kolmatta sijaa jakavat Patrick Reed ja Matthias Schwabb.

Suomen Tapio Pulkkanen ja Kim Koivu ovat pelanneet sunnuntaina kehnosti. Molemmat olivat klo 14 aikaan tätä päivää kolme yli parin ja kovassa pudotuksessa tulosluettelossa. Pulkkanen oli sijalla 46 ja Koivu 63. Mikko Ilonen ei selvittänyt cutia.