Hyppää pääsisältöön
Tältä näyttää Callawayn Jailbreak-teknologia.
Callaway Golf

Testissä uusi Callaway Rogue: Pallo pakenee lavasta

Callaway esitteli viime kaudella uuden Epic-draiverin, joka oli myyntimenestys. Yhdysvaltalaismerkki ei kuitenkaan jäänyt ratsastamaan Epicillä toista vuotta peräkkäin, vaan lanseerasi täksi kaudeksi uuden Rogue-mailan.

Rogue tarkoittaa suomeksi roistoa tai kelmiä. Mailan valmistuksessa ei ole kuitenkaan rikottu sääntöjä, vaan nimellä viitataan tietenkin viime vuonna lanseerattuun Jailbreak- eli vankilapakoteknologiaan – kaikkea ne markkinointivelhot keksivätkin.

Teknologia on saanut nimensä lavan sweet spotin molemmin puolin sijoitetuista titaanista valmistetuista “kaltereista”, jotka pilkottavat lavan pohjassa ja auttavat palloa pakenemaan lavasta kovaa kyytiä.

Testasimme sekä Rogueta että Rogue Sub Zeroa. Sub Zeron perinteisempi ulkonäkö miellytti testaajia Rogueta enemmän.

“Alkuasennossa Roguen pisaramainen muoto saattaa herättää luottamusta jonkin silmissä”, yksi testaajista tuumi.

callaway-ja-callawat-sub-zero.jpg

Rogue-mallin lapa on pitkulainen. Rogue Sub Zero on lapa on perinteisen näköinen.
Rogue-mallin lapa on pitkulainen. Rogue Sub Zero on lapa on perinteisen näköinen.
CALLAWAY GOLF

Rogue Sub Zero on hyville pelaajille suunnattu versio. Se tuottaa vähemmän alakierrettä kuin Rogue, jossa painopiste on taaempana ja jota myydään myös draw-versiona.

Kaikki kolme testaajaa saivat Rogue Sub Zerolla aikaan pitkiä ja riittävän suoria lyöntejä. He olivat muutenkin mailaan sangen tyytyväisiä.

Sen sijaan Rogueta moitittiin ulkonäön lisäksi huonosta tuntumasta niin mailaa liikuteltaessa kuin osumassakin. Täytyy kuitenkin muistaa, että testaajat olivat hyviä pelaajia ja Rogue on tarkoitettu klubipelaajille.

“Kevyen painon tai swing weightin takia tuntuma lavasta katoaa taakseviennin ylävaiheessa”, yksi testaajista kommentoi.

“Pallo lähti pitkälle, mutta osuman antama palaute ei ole sitä, mihin olen tottunut”, toinen kuvaili.

Rogue Sub Zeron pohjan etu- ja takaosassa on painoruuvit, joiden paikkaa vaihtamalla palloon lentokaarta saa säädettyä joko purevammaksi tai korkeammaksi. Rogue Draw -mallissa toinen paino on siirretty takaa lähelle kantaa.

Roguessa ja Rogue Draw’ssa nostokulman voi säätää joko 9,5-, 10,5- tai 13-asteiseksi. Rogue Sub Zerossa on kaksi nostokulmavaihtoehtoa: 9,5 ja 10,5 astetta.

Hinta: 549 €

Kolme teknistä faktaa

1. Jailbreak-kalterien ansiosta runko on jäykkä, mikä mahdollistaa voimakkaampien iskujen vastaanottamisen ja pidemmät lyönnit. Roguessa kalterit ovat neljänneksen kevyemmät kuin Epic-malleissa.

2. Lentokonevalmistaja Boeingin kanssa kehitetty Speed Step -teknologia parantaa ilmavirtausta ja vähentää ilmanvastusta. Epiciin verrattuna muotoilua on kehitetty entuudestaan.

3. X-Face VFT -teknologia tarkoittaa sitä, että osumapinnan paksuutta vaihtelemalla hyvän osuman alue on saatu optimoitua suureksi.

Kirjoitus on julkaistu alunperin 23.2. ilmestyneessä GoGolf-lehdessä. Lehti on GoGolfin jäsenetu ja niitä myydään Lehtipisteissä.