Hyppää pääsisältöön
Brooks Koepka bägissä on usean eri mailavalmistajan välineitä.
Getty Images

Mestarin mailat – Mitä Brooks Koepkalla oli bägissään PGA Championshipissä?

Brooks Koepka luottaa neljän eri valmistajan välineisiin. Tämä on mahdollista, koska Koepka on ns. vapaa agentti eli hänellä ei ole välinesopimusta eri valmistajien kanssa.

Brooks Koepka on siitä harvinainen maailmanlistan ykkönen, että hänellä ei ole lainkaan välinesopimusta. Asian negatiivinen puoli on se, että hän menettää sen vuoksi aimo tukun dollareita. Posiivista on puolestaan se, että hän saa valita bägiinsä juuri ne mailat, jotka häntä miellyttävät häntä eniten.

Sen vuoksi Koepkan bägistä löytyykin neljän eri valmistajan mailoja, joista yksi on jo lopettanut välineiden valmistuksen kokonaan.

Tällaisella setillä hän pelasi voittoon PGA Championshipissä.

Draiveri: TaylorMade M5

Kiertueen pitkälyöntisimpien pelaajien joukkoon lukeutava Koepka on ottanut käyttöön TaylorMaden tämän kauden uutuuden. Ennen sitä hänellä on ollut bägissään ainakin TaylorMaden M2 ja TaylorMaden M4 -draiverit. Nostokulmaa nykyisessä mailassa on 10,5 astetta.

Väyläpuu: TaylorMade M2 Tour

Koepkan väyläpuussa on 16,5 asteen nostokulma eli kyseessä on puunelonen. Suurehko nostokulma helpottaa häntä lyömään lähestymisiä viheriöille par 5 -rei'illä

Driving Iron: Nike Vapor Fly Pro (3)

Vaikka Nike lopetti mailojen valmistuksen monta vuotta sitten, Koepka luottaa edelleen Niken valmistamaan driving ironiin.

Rauta 4–pw: Mizuno JPX 919

Raudoissa Koepka luottaa japanilaiseen Mizunoon. Ennen nykyistä settiään hän pelasi Mizunon JPG 900 -raudoilla, joilla hän alkoi pelata heti sen jälkeen, kun Nike lopetti välineiden valmistuksen. Mizuno on saanut Koepkan avulla valtavasti "ilmaista" näkyvyyttä.

Wedget: Titleist Vokey Design SM7 ja SM4 Raw 

Neljäs merkki, johon Koepka luottaa on Titleist, jonka tehtaalta tulevat hänen wedgensä. Koepkalla löytyy bägistään 52-, 56- ja 60-asteiset wedget. Väliwedge ja sandwedge ovat uusia SM7-malleja, mutta Koepkan lobberi on SM4-sarjaa.

Putteri: Scotty Cameron Newport 2 SLT T10

Mitä sitä hyvää vaihtamaan? Koepka on pelannut Scotty Cameronillaan ainakin vuodesta 2016 saakka. Newport 2 SLT T10 -malli on perinteinen blade-putteri. Scotty Cameron on Titleistin omistama putterimerkki.

GoGolf suosittelee