Hyppää sisältöön

Wilsonin D7 Forged -raudat: Pehmeästi ja helposti pitkälle

Wilson Staff D7 Forged -raudat ovat GoGolfin Viikon tuote.

Wilson Staff on onnistunut valmistamaan raudat, joissa on pyritty yhdistämään taottujen rautojen pehmeä tuntuma ja ns. game improvement -rautojen pituus ja helppous.

Sain tehtäväksi testata Wilsonin D7 Forged -rautoja. Ennen tehtävän toteuttamista mietin, mitä mailojen nimi tarkoittaa ja mitä siitä voi päätellä.

Wilsonilla d-kirjain tarkoittaa tietenkin distancea eli etäisyyttä – siis tämän päivän moderneja rautamailoja, joissa nostokulmat ovat vahvat. Esimerkiksi rautaseiskan nostokulma on 30,5 astetta, joka on vertailukelpoinen muiden valmistajien vastaaviin malleihin.

Maila Nostokulma Varren pituus
Rauta 5 24,5 astetta 38,25 tuumaa
Rauta 6 27,5 astetta 37,75 tuumaa
Rauta 7 30,5 astetta 37,25 tuumaa
Rauta 8 34,5 astetta 36,75 tuumaa
Rauta 9 39 astetta 36,25 tuumaa
PW 44 astetta 35,75 tuumaa

Distance-raudat ovat tavalliselle harrastelijalle suunnatut mailat. Ne ovat helpot, mutta samalla on pyritty pitämään huolta siitä, että pelikavereille ei hävittäisi lyöntipituudessa.

Distance-rautojen huonompi puoli on ollut kolkko tuntuma ja pullea ulkonäkö.

Mutta näiden mailojen nimessä esiintyy sana forged. Sehän viittaa siihen, että mailan lapa on taottu. Ja takomista varten lapa on täytynyt valmistaa pehmeämmästä teräksestä. Kun käytössä on pehmeämpi materiaali, voi lyöntituntuma olla myös pehmeä.

Myönnän heti, että Wilson D7 Forged -rautojen kohdalla en täysin ymmärrä valmistusprosessia. Lavoissa on myös onkalo, eli power chamber, joten eivät ne samalla tavalla ole taotut kuin esimerkiksi Wilson Staff -bleidit, joilla pelasin yli 30 vuotta sitten.

Pointti on kuitenkin se, että valmistukseen on käytetty pehmeämpää terästä kuin yleensä.

Katso Antin testivideo Wilson D7 Forged -raudoista – juttu jatkuu alla

Lavasta löytyy yhtymäkohtia bladeihin

Joten Wilson D7 Forged on distance-rauta, johon haettu pehmeämpää fiilistä. Se on hyvä lähtökohta. Ja omasta mielestä asiat jatkavat vain parempaan suuntaan, kun tutkin mailaa tarkemmin. Sillä lavasta löytyy yhtymäkohtia perinteisiin, kauniisiin bleideihin.

Ensinnäkin lavassa ei ole liioiteltua offset-kulmaa varrenkaulan ja etureunan välillä. Offsetin tarkoitus on helpottaa pallon lyömistä siirtämällä painopistettä taaemmaksi suhteessa varteen. Mutta hyöty on mielestäni yleensä marginaalinen. Ja haitta on kulmikas, monimutkainen ulkonäkö. Sen takia paremmat pelaajat ovat yleensä pitäneet yksinkertaisista, suorista linjoista. Ja sitä D7 Forged tarjoaa.

Toiseksi lapa on kohtuullisen siro. Se ei anna kömpelöä, lapiomaista vaikutelmaa. Sanon kohtuullisen siro, sillä oma mieltymys olisi vielä ohuempi yläreuna kuin D7:ssä.

Wilson

Edellä mainittujen lisäksi D7 Forgedin yhteydesssä on pakko mainita lapaan rakennettu teknologia. Pohjasta löytyy reikiä, joita Wilson kutsuu nimellä Power Holes. Uretaanilla täytetyt kolot tuovat lapaan joustoa ja kimmoisuutta. – juuri sopivasti, ettei mailoja julisteta laittomiksi. Valmistajan aiemmissakin raudoissa on hyödynnetty Power Holes -teknologiaa, mutta nyt Wilson kertoo pystyneensä optimoimaan niiden sijainnin aiempaa paremmin.

Kolojen lisäksi lavassa on isompi Power Chamber -onkalo, joka sekin on täytetty uretaanilla. Tavoite on vaimentaa osumasta syntyvää tärähdystä.

Wilson kertoo edellä mainittujen teknologioiden parantavan ns. alaosumien fiilistä. Se voi olla merkittävä asia, sillä valtaosa meistä lyö enimmäkseen tuollaisia hivenen ohuita lyöntejä.

Hyvä tuntuma yllättää

Kuinka ollakaan mailoja testatessa heti ensimmäinen veto tuntuu omasta mielestä oikein hyvältä osumalta. Foresightin dataa katsellessa huomaan osuman kuitenkin olevan todella alhaalla. Ehkä power holet ja chamberit todella vaikuttavat, olen fiiliksestä todella yllättynyt. Tämä kaikki on nähtävissä videolta.

Lopputuloksena voin todeta, että maila on erittäin miellyttävä lyödä. Fiilis on pehmeä. Oman osuutensa asiassa on KBS:n teräsvarsilla, jotka ovat hivenen kevyemmät kuin mihin olen tottunut. Foresightin tuloksia tutkiessa silmään pistää totuttua matalampi lyöntikaari. Se on seurausta vahvoista nostokulmista. Spinnin määrä jää myös matalaksi, mutta nostokulmat huomioiden varsin odotetuiksi.

Kenelle Wilson D7 Forged sitten sopii?

Vastaus on selvä: pelaajalle joka haluaa modernin rautamailan, johon on onnistuttu yhdistämään taotun mailan hyvää fiilistä ja ulkonäköä. Jos kombinaatio kiinnostaa, kannattaa mailat ehdottomasti ottaa testattavaksi.

Etsi luettavaa