Hyppää sisältöön

Wilson Staff Model CB korvaa V6-mallin – uudet raudat aktiivipelaajille

Wilsonin Staff Model CB on mielenkiintoinen uutuustuote aktiivipelaajille.

Wilson Staff toi aktiivi- ja kilpapelaajille uuden rautamailamallin pitkän tauon jälkeen.

Wilson tunnetaan loistavista rautamailoistaan, joilla on voitettu enemmän majoreita kuin muiden merkkien mailoilla: peräti 62.

Nykyään merkiltä uupuu kuitenkin tietty hohto ja seksikkyys, joka löytyy ns. suurilta merkeiltä. Tämä saattaa johtua siitä, että Wilson ei panosta miljoonia maailman kärkipelaajien sponsorointiin ja näkyvyys on pienempää toureilla.

Silti pelaajat tunnistavat laadun, ja testeissä Wilsonin raudat ovat pärjänneet erinomaisesti. 

Uusi maila aktiivipelaajille

Wilson on vähitellen uudistanut mallistoaan. Seuraava askel on kilpa- ja aktiivipelaajille suunnattu Wilson Staff Model CB.

Uutuudesta puhuttaessa on pakko tehdä vertailua sitä edeltäneeseen V6-malliin. Wilson itsekin kertoo tiedotteessa, että uutuus on V6:sta seuraava kehitysaskel.

Staff Model CB on painotuksen ja tuntuman osalta paranneltu versio edeltäjästään. Tämä on tietenkin loogista, sillä V6 ja sitä edeltäneet V4 ja V2 ovat olleet erinomaisia mailoja.

Nimi muuttuu, mutta muuten menestyvää konseptia ei muuteta liikaa. 

Kärkeen lisää painoa

Wilsonin uutuuksissa volframipaino on kärjessä.

Wilsonin uutuuksissa volframipaino on kärjessä.

Wilson Staff

Tuntuvin ja näkyvin muutos on painotuksessa. Keski- ja pitkissä raudoissa (R7-R2) on peräti 20 gramman volframipaino lavan kärjessä. Aikaisemmassa mallissa käytettiin myös volframia, mutta se oli sijoitettu lavan pohjaan.

Wilsonin insinöörien mukaan kärkipaino auttaa siirtämään mailan painopistettä keskelle lapaa ja edesauttaa pelaajaa saamaan optimaalisen lentokaaren pitkillä raudoilla.

Lavan takaosassa näkyvillä on myös uusi Tri-base Stabilizer -rakenne. Kolmisakarainen rakenne yhdistää lavan reunat osumakohdan taakse tuoden vakautta ja entistä pehmeämmän osumaäänen. 

Lavan ulkonäkö on selkeä ja tyylikäs. Viimeistely antaa arvokkaan ilmeen. Kilpapelaajat, kuten Gary Woodland, Padraig Harrington ja Kevin Streelman ovat saaneet antaa palautetta kehitysvaiheessa.

Juuri tämän tyylisestä ja tuntuisesta mailasta huippupelaajat pitävät. Suunnittelussa on myös ajateltu yhdistelmäsetillä pelaavia. Staff Model CB on yhdistettävissä esimerkiksi Staff Model blade-sarjan lyhyiden rautojen kanssa. Sarjojen nostokulmat sopivat saumattomasti yhteen, ja ne ovat tyylillisesti samankaltaisia. 

”Hajonta pieneni”

Wilsonin aluemyyntipäällikkö Tuomas Korpi on päässyt ensimmäisten joukossa kokeilemaan mailaa.

”Olen testannut kyllä ja tuntuma on sinällään hyvin tuttu, kun käytämme samaa 8620-hiiliterästä kuin bladessa ja CB:n edeltäjässä V6:ssa. Mutta ihan tuntumassakin huomaa eron, minkä lavan T-brace tuo: osumaääni on parempi ja hajonta jopa omallakin vedolla pienempi”,  Korpi toteaa.

“Mieluisa uutuus on myös volframin siirto kärkeen, mikä muuttaa lavan keskipainopistettä hieman neutraalimmaksi ja poistaa itseltäni hieman tuota vasenta missiä.”

Uutuus saatavilla kaupoista 15.1.2021 alkaen. 

Wilson Staff Model CB

  • Saatavilla: Rauta 2–GW
  • Tehdasvarsi: True Temper Dynamic Gold
  • Grippi: Golf Pride Tour Velvet
  • Hinta: 4–PW 999 €

Etsi luettavaa