Hyppää sisältöön

Wilson julkaisi uudet D7-raudat: ”Pallo lähtee lujaa lavasta myös hitaammilla mailanpäännopeuksilla”

Wilson Staffin uudet D7-raudat julkaistiin tänään.

Wilson julkisti tänään korvaajan suositulle D300-mallille. Uudessa D7-mallissa ns. power holet kulkevat progressiivisesti rivissä ja osumapinta on Wilsonin kaikkien aikojen ohuin.

Wilson on tehnyt jo jokin aika sitten strategisen valinnan, jossa se panostaa eniten ns. distance-kategorian tuotteisiin, jotka on suunnattu klubipelaajille. Valinta johtuu tietenkin siitä, että suurimmalla osalla pelaajista tasoitus on yli 15.

Tänään välinevalmistaja on julkaissut uuden rautamallin tähän kategoriaan. Uusi D7-malli tarjoaa anteeksiantavuutta ja lisää lyöntipituutta etenkin pitkillä raudoilla. 

Wilsonin tuotepäällikkö Tuomas Korpi kertoo, että pituutta lyöntiin tuovat erittäin ohut lyöntipinta ja ns. power holet, jotka ovat tuttuja myös Wilson aiemmista malleista. Käytännössä power holet ovat lavan pohjassa olevia polyuretaanilla täytettyä koloja, jotka lisäävät lavan joustavuutta.

Wilson D7:n pohjassa olevat power holet kulkevat progressiivisesti.

Wilson D7:n pohjassa olevat power holet kulkevat progressiivisesti.

Wilson Golf

Pitkissä ja keskipitkissä raudoissa (4–7) koloja on kolmessa rivissä yhteensä kuusi kappeletta (3+2+1). Lyhyissä raudoissa (8–9) on kaksi riviä koloja (3+2). Pitching wedgessä koloja on yhdessä rivissä kolme kappaletta. Sand wedgessä power holeja ei ole lainkaan. Tämän progressiivisen teknologian Wilson on nimennyt RE-AKTiksi.

”Pallo lähtee lujaa lavasta myös hitaammilla mailanpäännopeuksilla”, Korpi lupaa. ”Lyhyissä raudoissa reikiä on vähemmän, koska niillä halutaan panostaa etäisyystarkkuuteen. Nostokulman kasvaessa reikien merkitys myös pienenee.”

Uusi maila, uusi muotti

D7 korvaa D300-mallin, jossa power holeja oli ainoastaan yhdessä rivissä. Korpi kertoo, että kyseessä ei ole mikään kasvojenkohotus vanhaan malliin, vaan D7 varten on tehty täysin uudet muotit.

Vaikka raudat kuuluvat distance-kategoriaan, ne ovat lyöntiasennosta katsottuna yllättävän sironnäköiset, mikä lisää myös alle 15:n tasoituksella pelaavien kiinnostusta tätä uutuusmallia kohtaan.

”Yläreunassa ei ole power holeja, kuten D300-mallissa. Lavan hosel on myös pikkaisen pidempi ja lavan ja kannan suhde on hieman matalampi”, Korpi kuvailee tapoja, joilla maila on saatu näyttämään sirommalta.

Tästä huolimatta mailan MOI-arvoa eli anteeksiantavuutta on saatu parannettua vanhaan D300-malliin verrattuna.

D7-mallin voi luonnollisesti hankkia sekä teräs- että grafiittivarrella. Naisten versiota tehdään ainoastaan grafiittivartisena. Teräsvarsin on KBS Tour 80 ja grafiitti Recoil Series Graphite.

Suurimpiin välineliikkeisiin mallit tulevat 17. tammikuuta.

Wilson D7 -hintaesimerkkejä:

Teräsvarsi 5–pw (R ja S): 549 €

Grafiittivarsi 5–pw (A, R ja S): 649 €

Grafiittivarsi 6–sw (naiset): 649 €

Yksittäiset mailat teräsvarrella (esim. rauta-4 ja sw): 92

Yksittäiset mailat grafiittivarrella (esim. rauta-4 ja sw): 110 €

Etsi luettavaa