Hyppää sisältöön

Viikon tuote: Testissä slaissin tappaja eli Wilson Launch Pad -draiveri

Wilson Launch Pad -draiverissa on offsetiä

Wilsonin Launch Pad draiverilla ei pitäisi pystyä lyömään slaissia. Antti Vaalas kävi kokeilemassa pitääkö asia paikkansa. Hän matki slaissisvingejä, joita näkee päivittäin työssään golfopettajana, ja katsoi mihin pallot päätyivät.

Sain tehtäväksi tutustua Wilsonin Launch Pad -draiveriin. Maila on suunniteltu golfin harrastelijoille, joita vaivaa krooninen slaissi. Siihen on lisätty useita ominaisuuksia, joiden tehtävä on taivuttaa pallon lentokaarta vasemmalle oikeakätisellä pelaajalla. Näitä ovat muun muassa:

  • Suljettu lyöntipinta ja painotus lavan kantaosassa
Launch Pad taistelee slaissia vastaan monella tavalla.

Launch Pad taistelee slaissia vastaan monella tavalla.

Wilson Staff

  • Rautamailoista tuttu varren pieni offset
Offset auttaa tappamaan slaissia.

Offset auttaa tappamaan slaissia.

Wilson Staff

 

  • Pystympi lie-kulma
Launch Pad -draiverissa on kaksi astetta standardia pystympi lie-kulma.

Launch Pad -draiverissa on kaksi astetta standardia pystympi lie-kulma.

Wilson Staff

Kantaan siirretyn painopisteen tehtävä on lisätä pallon lentoon hook-kierrettä, tai minimissään neutralisoida sitä oikealle vievää sivuspinniä. Muiden edellä mainittujen ominaisuuksien tehtävä on yksinkertaisesti sulkea lapakulma aikaisemmin. Niiden ansiosta lavan ei pitäisi voida jäädä auki mailan saapuessa osumaan.

Kehtaan sanoa, etten ole slaissin lyöjä. Siksi oletan, että Launch Padilla lyödessä pallojen pitäisi päätyä vasemmalle. Joten päätän ensin lyödä viisi palloa normaalilla svingilläni ja katsoa kuinka paljon vasemmalle joudun. Videon testistä löydät tästä:

Mailaan tarttuessa huomaan, kuinka kevyt se on. Varsi painaa vain 46 grammaa, koko maila yhteensä esitteen mukaan 272 grammaa. Se on todella vähän, en muista kevyemmällä mailalla lyöneeni. Kevyen mailan idea on saada svingiin vaivatonta vauhtia.

Viisi draivia päätyvät jokainen vasemmalle tähtäyslinjasta. Keskimäärin 18 metriä vasemmalle, eli jos olisin kentällä tähdännyt keskelle väylää, löytäisin itseni luultavasti raffin puolelta.

Palloja lyödessä huomaan vaistomaisesti taistelevani vasemmalle vievää kierrettä vastaan. Siten muutama lyönneistä ei ole erityisen hyviä. Maila ei ole suunniteltu minulle.

Nyt on aika testata maila todellisissa slaissi olosuhteissa. Näen joka päivä, kuinka golfarit lyövät slaissia asettumalla pallolle huonosti. Kaksi tyypillistä ongelmaa ovat ns. heikko grippi (kädet kääntyneet liikaa vasemmalle) ja kehon sijainti suhteessa pallon (pää ei ole riittävästi pallon takana).

Matkin näitä ongelmia seuraavassa viidessä lyönnissä. Pallolle stanssatessa olo on kauhea, tuntuu siltä, että pallo tulee lähtemään noin 45 astetta oikealle.

Huonon otteen takia svingit tuntuvat kömpelöltä, vauhti tippuu ja lyönti lyhenee. Mutta slaissia ei tule. Vain yksi lyönneistä päätyy keskilinjasta oikealle, sekin vain metrin. Keskimäärin olen noin seitsemän metriä vasemmalla, hyvin siis väylällä. Lyöntien kaari oli joko suora tai sitten pieni siedettävä, vasemmalta oikealle kulkeva fade.

Loppupäätelmä Wilsonin Launch Pad -draiverista on mielestäni selkeä: se lunastaa lupauksensa ratkaisuna slaissin lyöjälle. Jos siis kärsit slaissista niin ota maila ihmeessä kokeiluun. Kroonisesti oikealla kiertävällä avauslyönnillä ei varmasti ole mukava pelata, joten Launch Pad voi hyvin olla ratkaisu ongelmaan.

Katso kaikki Wilson Demopäivät tästä ja tule testaamaan Wilson 2020 tuotteet!

Lisätietoa draiverista

Etsi luettavaa