Hyppää sisältöön

Viikon tuote: Srixonin Z-malliston mailat

Taotut Srixonin Z-sarjan rautamailat ovat näyttävän näköisiä.

Moni pelaa Srixonin pallolla, mutta merkin mailavalikoima on Suomessa yllättävän tuntematon. Viikon tuotteena esittelemmekin nyt testimenestystä niittäneen Z 565 -draiverin ja Z-sarjan rautamailat. Mallistosta löytyy kaikentasoisille pelaajille sopivat välineet.

Japanilaisomisteinen Srixon kuuluu samaan Dunlop-konserniin kuin Cleveland ja luksusmerkki XXIO. Kaikki kolme tuotemerkkiä on tunnettuja tuotteiden korkeasta laadusta. Suomessa Cleveland on tuttu wedge-merkki, mutta Srixonin rautoja ja draivereita on vähemmän liikkeellä. Uudet Z-sarjan testimenestyjämailat saattavat muuttaa tilanteen.

Vuoden halutuin draiveri – Z 565

Srixonin Z 565 -draiveri näyttää pallolle asetettuna klassiselta. Tähtäysmerkkiä ei ole ja väritys on kiiltävän musta. Osumapinnan v:n muotoiset viivat kehystävät pallon hyvin ja lisäävät varmuuden tunnetta. 460 kuutiosentin lapa näyttää anteeksiantavalta hyvän pelaajan mailalta.

Srixon erottuu klassisen yksinkertaisella muotoilulla.

Srixon erottuu klassisen yksinkertaisella muotoilulla.

Srixon

Lavan pohjasta löytyy mailan juju. Power Wave -aaltomuoto jakaa osuman energiaa pohjan koko alueelle, minkä luvataan pitävän pallon lähtönopeuden korkeana. Samaan pyrkii uudistettu osumapinta. Z 565 on hieman draw-painotteinen, mikä sopii monelle slaissin kanssa taistelevalle. Mailaa saa 9,5- ja 10,5-asteisena ja nostokulmaa voi hienosäätää +/- yhden asteen verran. Vakiovarsi on melko kevyt Miyazaki Kaula Mizu 5.

Pohjan aaltomuoto jakaa energiaa tasaisesti.

Pohjan aaltomuoto jakaa energiaa tasaisesti.

Srixon

Amerikkkalainen MyGolfSpy-verkkosivusto testasi 21 uutuusdraiveria, ja Srixon Z 565 nousi koko testin ykköseksi. Laaja testi tehtiin perusteellisesti 30 golfarin voimin. Z 565 pärjäsi tasaisesti kaikissa kategorioissa ja voitti “Vuoden halutuin draiveri”-tittelin.

Raudoissa kolme eri lapavaihtoehtoa

Uudistuneesta Srixonin rautamailamallistosta löytyy kolme erilaista lapavaihtoehtoa – Z 565, Z 765 ja Z 965. Mailat on suunniteltu tutulla kaavalla: mitä kehäpainoisempi lapa on, sitä enemmän se auttaa pelaajaa.

Z-rautavalikoima sopii hyvin yhteen toistensa kanssa.

Z-rautavalikoima sopii hyvin yhteen toistensa kanssa.

Srixon

Z 565 on mailoista anteeksiantavin ja suunniteltu maksimoimaan lyönnin pituuden. Vaikka maila on selkeimmin game-improvement-tyyppinen, se näyttää todella tyylikkäältä. Offsettiä on vain vähän, lavan yläreuna on kapeahko eikä lavan kokokaan ole valtavan suuri. Lyöntipinnassa on käytetty erikoisterästä, jonka tarkoitus on antaa pallolle kovempi lähtönopeus ja siten pidempi lento. Pituutta lisäävät myös mailojen nostokulmat, jotka ovat muutaman asteen totuttua pienempiä.

Srixonin malliston blade-rauta on Z 965. Kyseessä on klassisen bladen tapaan Wow!-huudahduksia aiheuttava kaunokainen. Lapa on kooltaan pienehkö, offsettiä ei ole ollenkaan ja lavan yläreunakin on bladelle tyypillisesti ohut. Maila on suunnattu varmoille pallonlyöjille, jotka haluavat hallita pallon lentorataa tarkasti.

Kaikissa Z-sarjan raudoissa on uusi Tour V.T. Sole -pohjamuotoilu. Muotoilun tarkoitus on parantaa kontaktia pelialustaan – pohjan takaosan bounce-kulmaa on pienennetty, jotta maila ei takertuisi maahan vaan kulkisi vauhdilla läpi.

Suurelle pelaajajoukolle suunnattu Z 765 sijoittuu ominaisuuksiltaan ja muotoilultaan kahden edellä mainitun mailan väliin. Lapa on kehäpainoinen, mutta ei niin voimakkaasti kuin Z 565. Lavan muscle cavity -muoto yhdistää blade- ja kehäpainoisten rautojen parhaita puolia ja sopii siksi monentasoisille pelaajille.

Kaikki Z-sarjan rautamailat on taottu 1020-hiiliteräksestä, mikä tekee tuntumasta pehmeän. Urien kerrotaan olevan hieman aiempaa suuremmat. Mailoja saa tilattua myös yhdistelmäsetteinä, jossa lyhyet ja pitkät raudat ovat eri mallia (esimerkiksi lyhyet Z 765 ja pitkät Z 565 tai vastaavasti Z 756 / Z 965).

Lisätietoa Z-sarjan mailoista Srixonin nettisivuilta: https://www.srixon.com/

 

Etsi luettavaa