Hyppää sisältöön

Viikon tuote: Pienikokoinen ja vakaa työntökärry – Sun Mountain Reflex

Sun Mountain Reflex kulkee hyvin kaikissa maastoissa.

Hyvällä työntökärryllä on muutama tunnuspiirre: vakaa ja kevyt työntää, hyvä säädettävyys erikokoisille pelaajille ja pieni koko, jotta kärry mahtuu mukaan helposti. Kärryvalmistajat ovat yrittäneet ratkaista vakauden ja pienen koon ristiriitaa eri keinoin. Testasimme, miten Sun Mountain on onnistunut Reflex-kärrynsä kohdalla.

Ensimmäisten sukupolvien työntökärryt olivat kokoon taitettuna kapeita mutta pitkiä, tai lyhyitä mutta leveitä. Sun Mountain on hyödyntänyt Reflexin suunnittelussa aiempia kokemuksia suositusta Micro Cart -kärrystä. Reflexin uudistettu taittomekanismi tekee kärrystä kuljetuskunnossa yhtä aikaa lyhyen ja kapean. Strategiset mitat ovat noin 64 x 38 x 28cm eli paketti vie vähemmän tilaa kuin Micro Cart! Vaikuttavaa!

Hyvin suunniteltu, helppo käyttää

Annoimme kärryn testattavaksi kolmen hengen testiryhmälle. Kärryn käyttökuntoon laittaminen onnistui kaikilta helposti – käytännössä homma hoituu kahta vipua vääntämällä. Myös kuljetuskuntoon laittaminen on yksinkertaista ja nopeaa. Jokaiselle löytyy varmasti sopiva työntöasento, koska Reflexin varsi säätyy, ja kädensijatkin kääntyvät 180° verran.

Suunnittelussa on menty muutenkin oikeaan suuntaan. Takarenkaiden raideleveyttä on lisätty. Eturenkaita on Micro Cartin tapaan kaksi, ja ne on sijoitettu riittävän leveälle. Kertaakaan ei tullut tilannetta, jossa kärryn työntäminen olisi hirvittänyt, vaikka menin tahallani vinoihin paikkoihin ja perunapeltoraffeihin.

Sun Mountain Reflex käytössä

Perunapeltoraffi ei menoa haittaa.

Aki Reinimäki

Bägi kiinnitetään kärryyn kahdella tukevalla remmillä, ylhäältä ja alhaalta, eikä se putoa kyydistä millään. Jos kärryn saa kaatumaan, on varmasti mennyt sinne, minne ei pitäisi.

Pienen koon ja tavaratilan kompromissi

Kolme kriittistä huomiota teimme testiryhmässämme: Reflexin selkein suunnittelukukkanen on juomapulloteline: se irtoaa melko helposti, ja puolen litran limupullo heiluu kyydissä aika lailla. Saattaisin tuunata telinettä jollain pehmusteella, jotta pullo pysyisi vähän tiukemmin paikallaan. Pohdimme myös, mahtuvatko kaikkein isoimmat kärrybägit kyytiin, sillä kiinnityskohtien säätövaran rajat tulevat lopulta vastaan.

Säilytystilan suhteen on tehty pieniä kompromisseja. Reflexissä ei ole erillistä pussia sadevaatteille tai lämpöhanskoille – on siis käytettävä bägin taskuja isompien tavaroiden säilytykseen. Yksi testaaja kaipasi myös tiipidikkeitä.

Toisaalta Reflexin fiksuihin tavaralokeroihin mahtuvat varmasti kaikki tärkeimmät tavarat. Lokeroissa on näppärä magneettilukitus ja pohjamateriaali, joka estää liukumisen. Kamat pysyvät järjestyksessä ja tallessa. Tuloskortille, varapalloille ja juomapullolle on omat paikkansa. Käsivivusta kytkettävä eturenkaiden jarru pitää kärryn paikallaan.

Tavaralokeroissa on näppärä magneettikinnitys.

Tavaralokeroissa on näppärä magneettikinnitys.

Aki Reinimäki

Ennustus: Reflex saa paljon suosiota

Kentällä liikkuminen oli sen verran mukavaa, että paluu perinteisiin kärryihin harmitti yllättävän paljon. Reflex rullaa hyvin, kääntyminen on helppoa ja etu- tai takarenkaiden nostaminen esteen yli onnistuu helposti. Kaiken kaikkiaan kärry on tasapainoinen. Eturenkaiden aurauskulmaa pystyy tarvittaessa säätämään, mutta testiryhmämme oli tyytyväinen tehdasasetuksiin.

Pidempi käyttötesti antaisi tuntumaa sateella pelaamiseen, missä työntökärryjen paremmuus tavallisiin klubikärryihin tulee mielestäni hyvin esiin. Reflexin sontsateline tuntui tukevalta ja kokonaisuuden tasapainoisuus vakuutti – eiköhän kärry hoida homman myös sadekelissä.

Sun Mountain on ottanut parhaat puolet edellisen sukupolven kärryistä ja yhdistänyt niistä todella toimivan kokonaisuuden. Ennustan, että näemme paljon Reflex-kärryjä tulevana kesänä.

Reflex kärryt GoGolfareille tämän viikon ajan alennettuun hintaan 299 € ovh 329 €

Valko-musta-harmaa-keltainen väritys on tyylikäs.

Valko-musta-harmaa-keltainen väritys sopi hyvin bägini väriin.

Aki Reinimäki

Sun Mountainin Reflex -esittelyvideo:

2016 Sun Mountain Reflex Golf Push Cart from Sun Mountain Sports, Inc. on Vimeo.

Etsi luettavaa