Hyppää sisältöön

Viikon tuote: Evnrollin urissa piilee tasalaatuisten puttien salaisuus

Evnroll on patentoinut uransa

Evnroll on julkaissut neljä uutuusputteria. Yhdysvaltalaismerkki kehitti myös täysin uudenlaisen gripin.

Yhdysvaltalainen Evnroll on mielenkiintoinen putterimerkki. Vaikka yrityksellä on ikää vasta nelisen vuotta, sen perustajilla on vuosikymmenten kokemus alalta. Putterien suunnittelusta vastaa Guerin Rife ja yrityksen liiketoiminnasta Stephen Riley, jolla kilpapelaajan tausta.

Täksi vuodeksi Evnroll on tuonut neljä uutta putterimallia ja Gravity Grip -gripin. Näitä uutuusputtereita – kuten kaikkia Evnrollin malleja – yhdistää se, että niissä on erittäin suuri sweet spot.

Valmistaja itse käyttää sweet spotin sijasta sweet face -termiä, koska putteri on erittäin anteeksiantava. Suuri hyvän osuman alue parantaa merkittävästi puttien pituus- ja suuntatarkkuutta. 

Pituustarkkuuden salaisuus piilee siinä, että putterin urien leveys vaihtelee. Keskellä lapaa ura on leveämpi kuin reunoilla. Leveä ura vaimentaa ja kapea edistää pallon rullia, mikä tasaannuttaa lyöntien pituuseroa. Pallo ei myöskään pompahda matkaan, vaan ampaisee rullien matkaan myös heikomman osuman sattuessa.

Suuntatarkkuutta puolestaan parantaa erinomainen suunnittelu ja toteutus lavan painotusten osalta.

Yhteistä eri lavoissa on myös se, että ne on valmistettu jyrsimällä ja jokaisen uutuusputterin lapa painaa aina saman verran: joko 355 tai 370 grammaa varren pituudesta riippuen.

Varren pituus ja lavan paino

  • 35 tuumaa: 355 grammaa
  • 34 tuumaa: 370 grammaa
  • 33 tuumaa: 370 grammaa

Mikä on Gravity Grip?

Gravity Gripin sisällä on teräksinen tanko.

Gravity Gripin sisällä on teräksinen tanko.

EVNROLL

Gravity Grip on paksuhko, ovaalinenmuotoinen grippi, jossa maila asettuu kämmenille helpontuntuisesti. Tämä elimoi ranteiden ylimääräistä käyttöä putatessa. 

Lisäksi Gravity Gripin sisällä on 70-grammainen terästanko, joka auttaa vakauttamaan liikettä ja helpottaa sitä, että kädet tuntevat mailan lavan asennon paremmin. Kokonaisuudessaan grippi painaa vain 105 grammaa, sillä terästankon lisäksi gripin täytteenä on pehmeää vaahtomuovia.

Gravity Grip on saatavilla Evnrollin ER2-, ER5- ja ER5 Black -malleihin. Grippiä myydään myös erikseen, jos sen haluaa hankkia omaan putteriinsa.

Hinta: 39,90 €

Evnroll ER1TS

EVNROLL

Lapa on kuin perinteisessä blade-putterista, mutta siinä on erittäin suuri offset. Putteri näyttää ja tuntuu alkuun erikoiselta, mutta ulkonäköön tottuu nopeasti ja maila toimii hyvin.

Maila on suunniteltu tour-pelaajien toiveiden mukaan, josta tuleekin lyhenne TS eli Tour Stroke.

Suositushinta: 399 €

Evnroll ER2.2 Mid Blade

EVNROLL

Suositusta ER2-lapamallista on tullut täksi kaudeksi ER2.2, jonka kaulaosa poikkeaa edeltäjästään. ER2 ja ER2.2 ovat hieman normaalia leveämpipohjaisia blade-puttereita, jotka sopivat pelaajalle, jonka silmää miellyttää perinteisen näköisen putteri, mutta joka kaipaa siihen ripauksen mallet-putterin tarjoamaa vakautta.

Suositushinta: 399 €

Evnroll ER5 Hatchback Black

EVNROLL

ER5 Hatchback Black -malli sopii pelaajille, jotka kaipaavat vakautta puttiinsa. Mallet-mallisessa putterissa on sivuilla kaksi uloketta, jotka parantavat mailan moi-arvoa eli vakautta heikoissa osumissa.

Malli on vanha tuttu, mutta uutta tälle kaudelle on kokonaan musta viimeistely. Aiemmin mustalapaisia Evnrollin puttereita nähtiin vain tour-pelaajilla poislukien ER6-malli, joka on ollut saatavilla mustana myös klubipelaajille.

Hinta: 439 € Pistol Grip / 459 € Gravity Grip

Evnroll ER8.3 Players Mallet

EVNROLL

Evnrollin ER8.3 Players Mallet on mallet-mallinen putteri, jossa on siro hosel, eikä siinä ole aivan yhtä leveä pohja kuin Evnrollin ER8-mallissa. 

Mailan pitkä tähtäysviiva helpottaa linjausta. Vakaa putteri, joka tarjoaa hyvän kompromissin sekä pitkiin että lyhyisiin putteihin.

Hinta: 399 €

Etsi luettavaa