Hyppää sisältöön

Viikon tuote: Cobra F7

Baffler-kiskoilla on "shelf-appealia".

Cobra on tullut tunnetuksi rohkeista väreistä ja muotoiluratkaisuista. Vanha, hyväksi havaittu Baffler-pohja on lisätty kaikkiin uusiin F7-väylämailoihin. Päätös on ollut hyvä: mailat toimivat testissämme erinomaisesti.

Esittelin Cobran uuden F7-perheen väylämailat joulukuussa (ja draiverit marraskuussa). Odotin draivereilta ja väylämailoilta paljon, sillä bägistäni löytyi useampi käärmekeppi. Draiverien osalta odotukset täyttyivät: etenkin F7+ sopi hienosti lyöntiini.

Nyt oli väylämailojen testin vuoro. Nappasin puukolme-demomailan Golf Centeristä bägiini ja suuntasin Nordcenteriin. Pro shopista sain vielä 3–4 hybridin mukaani rundille. Nordcenterissä on sivumennen mainittuna parhaiten varusteltu pro shop, jonka olen koskaan nähnyt.

Baffler-kiskot ja säätömahdollisuuksia

Cobran väyläpuissa on käytetty “pohjakiskoja” jo 1970-luvulla. Baffler-nimisiä, hybridityyppisiä väylämailoja on ollut mallistossa kauan, mutta tälle kaudelle ne otettiin osaksi myös väyläpuiden muotoilua.

Väyläpuissa on 10 gramman painoinen painoruuvi, jonka paikkaa voi vaihtaa. Lavan takaosassa se vakauttaa osumaa ja tuottaa hieman korkeamman kaaren ja enemmän spinniä. Etupainoisena vastaavasti pallon lentokaari on purevampi ja spinniä tulee vähemmän. Lisäksi väyläpuissa on Cobran MyFly-säätöhosel, joka mahdollistaa nostokulman säätämisen. Mailoihin onkin painettu numerot 3–4, 5–6 ja 7–8.

Hybrideissä on sama säätöhosel ja vastaavanlainen ajatus mailojen numeroinnissa: 2–3, 3–4, 4–5. Säädettävää painoruuvia hybrideissä ei ole, mutta Baffler-kiskot löytyvät. Niiden tarkoitus on auttaa pelaajaa sekä raffista lyödessä että väylältä – kiskot vähentävät kitkaa ja auttavat mailan kovemmalla vauhdilla ruohon läpi.

Kentällä: toimii tiiltä ja ruoholta

Puukolmonen on yksi niistä mailoista, joihin minulla on viha–rakkaus-suhde. Parhaina hetkinä lyön suoraan ja pitkälle, mutta useimmiten pallolle asettuminen hirvittää. Nykyään lyön erittäin harvoin väylältä puukolmosia, koska sivuttaishajonta on liian suurta.

F7-puukolmonen on muodoltaan isokokoinen ja osumapinta on matala. Testimailani oli musta – kruunun hienoinen koristelu sopii ainakin minun silmääni hyvin, vaikka saattaisinkin itse valita sinisen version. Väyläpuissa valinnan varaa on hyvin: sini-punainen, musta-oranssi ja harmaa-keltainen. Nostokulmaksi säädin tutun 14,5 ja painon taka-asentoon.

F7-väyläpuu on isohkon kokoinen.

F7-väyläpuu on isohkon kokoinen.

Cobra Puma Golf

Hybridin nostokulman säädin vastaamaan rautakolmosta eli 19 asteeseen. Hybridin lavan muoto on nykyhybrideille tyypillinen, “puolikkaan väyläpuun” näköinen. Väyläpuun tavoin Cobran F7-hybridi istuu pallon takana neutraalisti, mikä sopii ainakin omaan silmääni hyvin.

Heti Benz-kentän ykköstiillä väyläpuu-F7 pääsi testiin. Hieman hennollakin osumalla pallo lensi suoraan ja riittävän pitkälle. Benz on keltaiselta tiiltä pelattuna hieman alle 5600 metriä pitkä. Väylät taipuvat oikealle ja vasemmalle, mikä tarkoittaa sitä, etten juurikaan tarvinnut avauksissa draiveria. F7:t pääsivät siis tehokäyttöön.

Tiiltä lyötynä molemmat toimivat moitteetta. Yleensä puukolmoseni kaartuvat vasemmalle, mutta F7:ää pystyin kääntämään halutessani molemiin suuntiin. Lentokaari oli sopivan matala.

Hybridi sen sijaan tuotti melko korkeaa kaarta. Pidän sitä hyvänä ominaisuutena, sillä useimmiten käytän hybridiä pitkiin lähestymisiin griinille parvitosilla tai pitkillä parkolmosilla. Lyönnin kontrollointi onnistui myös hybridillä tavallista paremmin.

Suurin yllätys molemmilla mailoilla oli väylälyöntien varmuus. Väyläpuut ja hybridit toimivat yleensä hyvin semiraffista lyötynä – vastaavasti vaikeinta on onnistua tiukalta väylältä. Cobran F7:t tekivät tässä toivotun poikkeuksen: en tiedä, onko syy Baffler-kiskoissa vai lavan muodossa, mutta joka tapauksessa pystyin lyömään huolettomasti myös lyhyeltä ruoholta. Huonolla osumalla lyönnin mitta jäi toivotusta, mutta pallo pysyi suunnassa hyvin.

Painon säätäminen vaikuttaa

Hyvin menneen kierroksen jälkeen menin testaamaan F7-väyläpuun säädettävyyttä Nordcenterin ruohorangelle. Rangesessio vahvisti kentällä kokemani: pystyin luottamaan mailaan ja lyömään erilaisia kierteitä. Tämä ei todellakaan ole tavallista minun pelissäni. Kokeilin siirtää lavan painoruuvin lähemmäs lyöntipintaa. Ja silläkin uhalla, että tämä menee ylihehkuttamisen puolelle: jos mahdollista, puukolmonen toimi vieläkin paremmin paino edessä.

Pallon lentorata ei madaltunut liikaa, vaan oli tehokkaan menevä. Paino edessä mailan tuntuma oli selvästi erilainen, mutta omaan lyöntiini paremmin sopiva. Mittaa tuli lisää, eikä pallon hallittavuus heikentynyt yhtään. F7 paino edessä on paras väyläpuu, jolla olen koskaan lyönyt.

Poistuin rangelta hymy huulilla. Cobran F7-sarjan puumailat ovat vastanneet odotuksiin loistavasti. Ne kuuluvat ehdottomasti jokaisen mailaostoksille menevän pelaajan testauslistalle.

Lisätietoja:

https://www.cobragolf.com/king-f7-hybrid

https://www.cobragolf.com/king-f7-fairway

 

Etsi luettavaa