Hyppää sisältöön

Vihdoinkin järkevän hintainen launch monitor

Pallon lentoa analysoivat laitteet ovat vihdoin tulossa kuluttajien saataville.

TrackMan on monille golfia seuraaville tuttu nimi. Pallon lentoa ja lavan toimintaa tarkasti analysoiva tutka on loistava apuväline fittauksessa, sekä harjoittelussa. Laite on useiden tourpelaajien ja valmentajien käytössä hyvästä syystä. 

Ongelmana on vain se, että TrackMan maksaa mallista riippuen noin 20 000 dollaria. TrackManin kilpailijaksi on noussut FlightScope, joka pystyi tarjoamaan lähes samaa dataa noin puoleen hintaa silti maksaen 10 000 dollarin luokkaa. 

Nyt FlightScope tulee tarjoamaan järkevämmän hintaisen laitteen tavallisen kuluttajan hintaluokkaan. FlightScope Mevo tutka tarjoaa pallon lentokaaren tärkeimmät ominaisuudet hintaan 499 dollaria. 

  • Pallon lähtönopeus
  • Mailanpäänopeus
  • Smash
  • Pallon lähtökulma
  • Ilmalennon pituus
  • Pallon kierre (tarvitsee palloon lisättävän metalli pisteen)

Mailan liikkeen ja osuman geometria jää siis saamatta mutta yllä olevat tilastot kattavat tärkeimmät ominaisuudet. Varsinkin pallon lähtönopeus ja lyönnin pituus riittävät pitkälle jos ajatellaan laitetta harjoittelun apuvälineenä. 

Rangella lyöntipituuksien pähkäily siis helpottuu merkittävästi kun harjoittelussa voi keskittyä pallon lähtönopeuden kasvattamiseen ja kontrolloimiseen. Olen varma siitä, että tämä tai vastaava laite tulee löytymään omasta bägistä kaudella 2017. FlightScope Mevo saattaa saada vielä useamman kilpailijan haastamaan markkinaosuutta. 

Laite tulee Amerikassa myyntiin maaliskuussa mutta sen voi jo nyt tilata etukäteen.

FlightScope Mevo

Etsi luettavaa