Hyppää sisältöön

Valitse hiekkamaila oman tekniikan ehdoilla

Phil Mickelson johtaa PGA Championshipiä kolmen kierroksen jälkeen.

Bunkkerissa mailan bounce tekee töitä pelaajan eduksi. Pohjan oikea muoto on valittava oman tekniikan mukaan.

Wedgen bounce on tärkeässä roolissa lähipelissä ja etenkin hiekassa. Omaan peliin sopiva wedge tekee lähipelistä helpompaa.

Bunkkerissa lyöntitekniikka vaikuttaa wedgen valintaan. Se miten vapautat mailan läpi hiekan vaikuttaa bouncen toimintaan. Kun maila vapautuu käsien ohitse osumassa bounce lisääntyy. Tästä hyvä esimerkki on Luke Donald.

Donald käyttää hiekassa 60 asteista wedgeä, jossa on bouncea on vain 6 astetta. Tämän lisäksi pohjan muotoa on hiottu bouncen vähentämiseksi lapaa avatessa. Luke Donaldin 54 asteinen wedge omaa 8 asteen bouncen, joka on myös hiottu. 

Phil Mickelson on hyvä esimerkki erilaisesta tekniikasta. Mickelsonin hinge and hold tekniikalla mailan ja käsien vauhti pidetään samana osumassa ja sen läpi. Maila ei ohita käsiä yhtä nopeasti ja bounce ei lisäänny osuma-alueella. Philin tekniikka hidastettuna alkaa kohdasta 0:46. 

Phil käyttää 10 asteen bouncea 60 asteisessa wedgessään ja bägin muiden wedgejen bounce on myös korkea 10-13 astetta. 

Molempien hiekkalyöntien tekniikat voivat siis toimia loistavasti mutta wedge on valittava oikein. Valitse tekniikka, joka tuntuu omaan peliin luonnolliselle ja hanki mailat sen mukaan. 

Etsi luettavaa