Hyppää sisältöön

Uudet wedget uudelle kaudelle

Milloin wedget on syytä vaihtaa uusiin? Pelaa läpi kauden tuoreilla urilla.

Titleist testasi videolla wedge urien vaikutusta pallon lentoon. Testivideossa nähtiin 75 ja 125 kierrosta bägissä kulkeneet mailat vastaan täysin uusi wedge. Ero mailojen välillä oli merkittävä. 

Lyöntikoneen tekemässä testissä uusi wedge tuotti noin 2000rpm enemmän spinniä kuin 125 kierrosta nähnyt maila ja pysäytti pallon kolmen metrin matkalla vanhan wedgen rullatessa noin seitsemän ja puoli metriä. 

Omassa testauksessa olen nähnyt jopa suurempia 3000-4000rpm eroja lyöntitekniikasta ja wedgen nostokulmasta riippuen. Videossa Jordan Spieth mainitsee vaihtavansa 60° wedgen muutaman viikon välein. Mitä suurempi nostokulma, sitä leikkaavampi osuma ja sitä suurempi vaikutus urien terävyydellä. Välivedget 48°-52° tuntuvat tuottavan melko hyvää spinniä hieman kuluneemmillakin urilla ja eivät vaadi aivan yhtä suurta huomiota kuin lobberi. 

Usein spinniä tarvitaan etenkin griinien ympärillä lähipelissä ja silloin terävä lob wedge on erittäin hyödyllinen. 

Oma lähestymistapani uriin on tämä. Bägistä löytyy aina kaksi settiä wedgejä. Viime kaudella kulutettu harjoitussetti ja tämän kauden uusi tuore ja terävä versio. Älä siis anna vanhaa wedgeä kaverille. Käytä vanhaa mailaa hakatessasi hiekkaisia rangepalloja tai bunkkeriharjoituksissa, joissa urat kuluvat eniten. Lähipelissä ja kentällä treenaa uudella mailalla ja urat kestävä melko hyvin koko kauden. Vanhan wedgen uria voi myös teroittaa uratyökalulla niin, että ne vastaavat lähemmin uutta mailaa. Tämä usein tekee mailasta laittoman, mikä ei haittaa jos mailaa käytetään vai harjoituksissa. 

Muistakaa myös käyttää riittävän pehmeitä uretaanikuorisia palloja. Muuten et saa parasta suoritusta aikaan millään mailalla. 

Etsi luettavaa