Hyppää sisältöön

TV-golf on liian kallista ja laadutonta: ”Välitin palautteen myös suoraan kanavalle”

Suomalaiset golfarit on asetettu TV-selostaja Aki Kauppista lainaten: ”snookeriin”. Tarjolla ei ole kuin täyttä sekundaa ryöstöhinnalla. Suuri pahuus ja salaliitot ryöstävät suomalaisia golfista kiinnostuneita katsojia. Seuraava teksti on pakina, eikä sitä tule ottaa kovin vakavasti saati henkilökohtaisesti.

Ennen kaikki oli paremmin. Vuosittain PTV4 näytti kaikki majorit ilmaiskanavilta. Muuta ei tarvittu, sillä suomalaisia ei edes ollut pelaamassa. Asko Arkkola ja Lassi Tilander hoitivat hommansa tyylikkäästi ja lompakko kiitti. 

Toista se on nyt. Lähes jokaisen kisan kohdalla saa miettiä, miltä kanavalta lähetys tulee, paljonko se maksaa ja kuka urpo sinne on tällä kertaa heitetty selostamaan. Selostajat eivät ymmärrä lajista mitään, vaan pönkittävät omaa itsetuntoaan selostuskopissa. Toista se on silloin, kun englanninkieliset selostajat kertovat asiantuntevasti tapahtumista. 

Miettikääpä nyt: kaikki European Tourin osakilpailut tulevat Viasat Golfilta, eli maksukanavalta. Mitä järkeä tässä on, sehän maksaa! Vuosittain lajiin menee muutenkin rahaa, kun pelaamisestakin pitää maksaa. Epäreilua. 

Sitten kun haluaakin katsoa PGA Touria, jossa pelataan oikeasti hyvää golfia niin ei. Pitääkö minun hommata myös C-More Sport -paketti? Ihan hanurista. Jalkapallossahan kaikki liigat tulevat tunnetusti samalta kanavalta ja ilmaiseksi. 

Sitä paitsi PGA Tourilla tv-ohjaaja on amatööri. Sieltä näkyy kaiken maailman keskikastin miehiä eri maista pelailemassa, vaikka kärjessä tapahtuu. 

Naisten golfia olisi kiva nähdä myös. Viasatilla on LPGA Tourin oikeudet, mutta siellä on liikaa korealaisia. Niiden nimet menevät koko ajan sekaisin –  selostajilla, ei minulla. Naisten European Tour on ehdoton suosikkini, sillä siellä vasta osataan pelata kivaa klubigolfia, johon on helppo samaistua. Mutta se näkyy Eurosportilta, jos he edes muistavat näyttää sitä. Ja kisojakin on liian vähän. 

US Masters on suuri vääryys. Mielestäni kaikkien suomalaisten golfareiden pitäisi nostaa joukkokanne Sanomaa kohtaan. Se pyytää hirveästi rahaa tämän kisan katsomisesta, peräti 25 euroa. Minä laitan saman verran City Marketin mammuttimarkkinoille, kun ostan viikonlopun ipat ja apat. Ne rahat menevät sinne eikä suurelle ja pahalle Ruutu plussalle! 

Ennen kaikki oli niin paljon paremmin. Siellä Ruudussa on taas selostajina ne omahyväiset ja mistään mitään tietämättömät Tyryt. Teemu Tyry ei ole lopettanut vieläkään lausetta, jonka aloitti toissakilpailussa. Nikke luulee tajuavansa jostain jotain, mutta isänsä kautta se on sinne tunkenut itsensä – näin olen kuullut luotettavalta taholta. 

Antti Vaalaskin on varmaan joku Teemun kaveri. Timo Rauhala on niin ärsyttävä, että aina laitan äänen pois, jos kuulen hänet. Milloin joku voisi hommata sinne sen englanninkielisen selostuksen takaisin. Mastersissakin on ihan hirveää, kun joutuu Suomeksi kuuntelemaan. Toki sen voisi valita myös englanniksi, mutta miksi pitää edes tarjota suomenkielistä vaihtoehtoa? 

Voisiko joku nyt olla niin fiksu, että laittaa ne kaikki golfit samalle kanavalle Finnish Tourista US Mastersiin. Joka kisan selostaa Nick Faldo ja Jack Nicklaus, sillä he tajuavat edes jotain lajista. Mielestäni tämä kanava voisi kuulua kaapeliverkkoon ja olla kaikille maksuton, sillä merkittävät urheilutapahtumat pitää jo lain mukaan näyttää suomalaisille maksuttomana. 

Välitin tämän palautteen myös kaikkien kanavien asiakaspalveluun. Näin tein maailmasta taas tänään paremman paikan. Äänestetään golfarit jaloillamme ja ei makseta mistään mitään!

Näin saadaan kaikki golf maksuttomaksi. Sama homma myös kesällä, lajin pitäisi olla kokonaan maksuton, kenttien paremmassa kunnossa ja tiiaikoja saisi olla paljon helpommin saatavilla! Lajilla on kuitenkin todistetusti hyvät terveysvaikutukset kansaan. 

Välitin myös edellisen palautteen Suomen Golfliitolle. 

Nimimerkki: Slaisser59

Etsi luettavaa