Hyppää sisältöön

Tourin lyöntipituudet yllättävässä kasvussa

PGA Tourilla ja European Tourilla lyöntipituudet ovat ottaneet hyppäyksen eteenpäin kahden vuoden aikana.

Kymmenessä vuodessa 2005-2015 PGA Tourin ja European Tourin lyöntipituudet kasvoivat vain muutamalla jaardilla (288-290). Nyt tilastot ovat kuitenkin tehneet hyppäyksen eteenpäin. Kausilla 2017 ja 2018 PGA Tourin/European Tourin draivien pituus kasvoi noin viidellä jaardilla (290-295). 

Vastaavaa hyppäystä ei olla nähty sitten 2000-luvun vaihteen, jolloin valtavat uudistukset välineissä saivat lyöntipituudet räjähdysmäiseen kasvuun. 

2002 lähtien R&A ja USGA ovat pitäneet lyöntipituuksia tarkasti silmällä. Pituuksien ei haluta enää kasvavan välineiden vaikutuksesta. Vuosia jatkunut marginaalinen kasvu oli hyväksyttävä mutta uusi hyppäys saattaa johtaa toimenpiteisiin tulevaisuudessa.

Loppuun on todettava, että pelaajien mailanpäänopeus on kasvanut noin yhdellä maililla kahdessa vuodessa (112,9-113,7). Nopeuden kasvu vaikuttaa lyöntipituuteen lähes kolmella jaardilla. Joten lyöntipituuksien kasvu on tullut välineiden ja mailanpäänopeuden yhteisvaikutuksena. Parempi svingitekniikka ja fysiikkaharjoittelu tulevat kasvattamaan mailanpäänopeuksia myös tulevaisuudessa.

USGA raportti lyöntipituuksista kaudella 2018

 

Etsi luettavaa