Hyppää sisältöön

Tourin kahdeksan kuuminta vartta

Kun verrataan maailmanlistan 50 parhaan pelaajan välineitä keskenään, voidaan todeta, että pääkiertueilla esiintyy erilaisia varsi-lapa-yhdistelmiä. Aina välillä esiin nousee kuitenkin malleja, jotka nousevat huippupelaajien suosioon. Tässä tämän hetken kahdeksan suosituinta vartta.

8. Fujikura Atmos Black Tour Spec

Reilu vuosi sitten Atmos-mallisto sai aikaan positiivista pöhinää hyvällä tuntumallaan. Varren grippipää on sopivan pehmeä tehden varresta tunnokkaan. Black Tour Spec -versiossa on erittäin tiukka mid- ja tip-osa, jotka pitävät pallon lentoradan matalana ja vähentävät kierrettä. Yksi listan parhaista mallistoista omasta mielestäni. 

Getty Images

Pelaajat: Matt Kuchar ja Daniel Berger

7. Graphite Design Tour AD-BB

Graphite Designin jo tunnettu spinnintappaja on ollut mallistossa useamman vuoden ajan. Pitää spinnin alhaisena myös kevyempinä versioina. Varren tunnistaa kauniin sinisestä maalauksesta. 

Pelaajat: Xander Schauffele ja Matthew Fitzpatrick

6. Aldila NV 2KXV Green

Varsi on ollut myynnissä jo pidemmän aikaa, ja sen suosio on nähnyt jo parhaan huippunsa. Silti edelleen loistava vaihtoehto tourin keskiluokan svinginopeuksille. Vihreä Green-versio on tuottaa malliston alhaisinta spinniä. 

Getty Images

Pelaajat: Rickie Fowler ja Kevin Kisner

5. Project X HZRDUS Black

Kyseessä yksi markkinoiden tiukimmista vaihtoehdoista. Soveltuu hyvin erittäin vahvoille lyöjille, joiden mailanpäänopeus on 120 mph tai jopa yli sen. Voimakas pelaaja saa varren potkaisemaan pitkiä kaaria. Muut eivät saa tästä varresta tehoja irti. Varsi on tasaisen jäykkä kaikilta osa-alueilta ja tuottaa matalan lentoradan ja vähän spinniä. 

Getty Images

Pelaajat: Dustin Johnson ja Rafa Cabrera Bello

4. Graphite Design Tour AD-IZ

Tällä kaudella Jordan Spieth on draivannut tehokkaasti juuri tällä varrella. Hieman korkeampaa lentorataa tuottavat IZ-malli omaa pehmeämmän tipin ja näin nostaa lentorataa korkeammalle. Tuntumaltaan soveltuu hyvin tourin keskitason (110mph) svinginopeuksille. 

Pelaajat: Jordan Spieth ja Webb Simpson

3. Mitsubishi Kuro Kage

Rory McIlroy on käyttänyt Kuro Kage -malleja jo ainakin viiden vuoden ajan. Kuro Kage -kuidut on saatu yhteen hyvin vähällä määrällä liimaa, mikä vahvistaa varren toimintaa. TiNi-metallilanka stabiloi varren päätä. Hyvällä tuntumalla varustettu stabiili vaihtoehto. 

Getty Images

Pelaajat: Rory McIlroy ja Tommy Fleetwood

2. Project X HZRDUS T1100 

HZRDUS Black -varren ohella erittäin tiukka vaihtoehto. Pääasiassa tour-pelaajille tarjottu T1100 on valmistettu kaikista vahvimmista kuiduista ja on jäykkä koko matkalta. Varsia tarjoaa HZRDUS-malliston matalimman ja vähäkierteisimmän lentokaaren. Tämän varren lataamiseen tarvitaan voimaa ja aggressiivista suunnanvaihtoa. 

Pelaajat: Henrik Stenson, Phil Mickelson ja Charl Schwartzel

1. Mitsubishi Tensei CK Pro Orange

Tourin tämän hetken kuumin ja listan uusin varsi löytyy myös Tiger Woodsin bägistä. Teknologiaa varressa riittää. Grafiitin lisäksi materiaalina on CK-kevlaria. Varren ja mailan tasapainoittamiseksi on käytetty volframia. Stabiili varsi, jonka suosio on yhä kasvussa.

Getty Images

Pelaajat: Justin Rose, Alex Noren, Sergio Garcia, Kiradech Aphibarnrat, Ian Poulter, Charley Hoffman, Haotong Li ja Tiger Woods.

Lähteenä aina loistava golfwrx.com

Etsi luettavaa