Hyppää sisältöön

Tour Championshipin suosituin draiverimerkki on yllätys – kolmannes finaaliin selvinneistä käyttää Pingin mailaa

Justin Thomas pelaa Titleistin

Kartoitimme, mitä draiveria FedEx Cupin finaaliin selvinneet huippupelaajat käyttävät Tour Championshipissä. Yllättäen suosituin draiverimerkki ei ollut TaylorMade, Callaway tai Titleist.

Välinemerkit käyttävät paljon rahaa siihen, että tähtipelaajat käyttävät niiden valmistamia golfmailoja. Välinediilien sisältö kuitenkin vaihtelee pelaajakohtaisesti. Joidenkin pelaajien pitää käyttää kaikkia yhteistyökumppaniensa mailoja bägissään, osa saa valita settiinsä muidenkin merkkien tuotteita.

Tällä viikolla PGA Tourilla pelataan tämän kauden viimeinen osakilpailu, kun koko kauden käynnissä ollut FedExCup huipentuu Tour Championship -kilpailuun.

Voittajalla on luvassa mainetta, kunniaa ja paljon rahaa. Kauden viimeisen kilpailun voittaja kuittaa 70 miljoonan dollarin bonuspotista peräti 15 000 000 dollaria. Cupin kärkimies Dustin Johnson lähtee kilpailuun lähtötilanteesta -10. Pistetilaston kakkostilalta päätöskilpailuun lähtevät Jon Rahm on ykkösen tiillä kahdeksan alle parin ja kolmonen Justin Thomas on tuloksessa -7.

Kaikkiana finaaliin selvisi 30 pelaajaa, joiden lähtötilanteen näet alla olevasta taulukosta. Selvitimme myös, mitä draiveria kiertueen 30 parasta pelaajaa todennäköisesti käyttää kilpailussa perustuen aikaisempiin kilpailuihin ja kisapaikalta levinneisiin kuviin.

Pingin draiveri suosituin

Yllätys ei ole se, että valtavasti rahaa huippupelaajien yhteistyökumppanuussopimuksiin käyttävä TaylorMade on kymmenen parhaan pelaajan osalta suosituin merkki. Sen draiverilla pelaa Johnsonin ja Rahmin lisäksi viidentenä oleva Collin Morrikawa.

Titleistin draiveri on puolestaan valikoitunut yhteistyökumppanuussopimusten myötä Justin Thomasin (3.), Webb Simpsonin (4.) ja Sungjaen Imin (9.) bägiin.

Todennäköistä on, että joko TaylorMade tai Titleist pääsee kisan päätteeksi nostamaan omaa häntäänsä sillä, että tuore FedEx Cupin voittaja pelasi voittoon heidän draiverillaan: lähtötilanteessa viidestä parhaasta pelaajasta kolme käyttää TaylorMaden ja kaksi Titleistin ”kuskia”.

Sen sijaan pieni yllätys on se, että 30 parhaan pelaajan joukossa käytetyin draiveri tulee Pingin pajalta. Kartoituksessamme nimittäin paljastui, että Tour Championshipiin päässeistä pelaajista peräti 10 pelaajaa eli joka kolmas peluri käyttää Pingin draiveria. 

Toiseksi suosituin maila finalistien keskuudessa oli TaylorMade (7), joka päihitti Callawayn (6) yhdellä ja Titleistin kahdelle (5). Näiden lisäksi myös Srixonin (1) ja Cobran (1) draiverit paukahtelevat PGA Tour -kauden huipentumassa.

Paras Pingin pelaaja listalla on Harris English, joka lähtee tavoittelemaan Johnsonia kuuden lyönnin takamatkalta lähtötilanteesta -4.

Kaikilla huipuillakaan ei ole välinediiliä

Kolmestakymmenestä pelaajasta suurimmalla osalla on välinediili jonkun valmistajan kanssa. Viidestä pelaajasta, joilla ei ole välinemerkkiä yhteistyökumppanina kaksi on valinnut Pingin ja TaylorMaden draiverin ja yksi Callawayn.

Lisäksi Patrick Reedin ja Abraham Ancerin diilit japanilaisten mailapajojen kanssa mahdollistaa sen, että he voivat käyttää jonkin muun valmistajan puumailoja. Reed pelaa TaylorMaden ja Ancer Callawayn draiverilla.

Käytetyimmät draiverit Tour Championshipissä:

  1. Ping (10)
  2. TaylorMade (7)
  3. Callaway (6)
  4. Titleist (5)
  5. Srixon (1) ja Puma (1)

Lista Tour Championshipin pelaajista, heidän lähtötilanteestaan ja heidän käyttämistään draivereista:

Pelaaja Lähtöt. Draiveri Kumppani
1. Dustin Johnson -10 TaylorMade SIM TaylorMade
2. Jon Rahm -8 TaylorMade SIM TaylorMade
3. Justin Thomas -7 Titleist TS3 Titleist
4. Webb Simpson -6 Titleist TS3 Titleist
5.  Collin Morikawa -5 TaylorMade SIM TaylorMade
6. Hideki Matsuyama -4 Srixon ZX5 Srixon
7. Bryson DeChambeau -4 Cobra King SpeedZone Cobra Golf
8. Daniel Berger -4 Callaway Mavrik Ei diiliä
9. Sungjae Im -4 Titleist TS3 Titleist
10. Harris English -4 Ping G400 Ping
11. Rory McIlroy -3 TaylorMade SIM TaylorMade
12. Brendon Todd -3 Ping G410 Ei diiliä
13. Patrick Reed -3 TaylorMade SIM Grindworks
14. Xander Schauffele -3 Callaway Mavrik Callaway
15. Sebastian Munoz -3 Ping G410 Ping
16. Scottie Scheffler -2 Ping G400 Ei diiliä
17. Joaquin Niemann -2 Ping G410 Ping
18. Tyrrell Hatton -2 Ping G410 Ping
19. Tony Finau -2 Ping G410 Ping
20. Lanto Griffin -2 Titleist 917D Titleist
21. Kevin Kisner -1 Callaway GBB Callaway
22. Abraham Ancer -1 Callaway Mavrik Miura
23. Ryan Palmer -1 TaylorMade M6 Ei diiliä
24. Kevin Na -1 Callaway Epic Callaway
25. Marc Leishman -1 Callaway Mavrik Callaway
26. Cameron Smith par Titleist TS2 Titleist
27. Viktor Hovland par Ping G410 Ping
28. Mackenzie Hughes par Ping G410 Ping
29. Cameron Champ par Ping G410 Ping
30. Billy Horschel par TaylorMade SIM Ei diiliä

Etsi luettavaa